Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

20. 11. 2021. 18:20   >>  20:17 7

DF

"Popisa neće biti, Vlada Monstat predala DPS-u"

Došlo je vrijeme da se međusobni politički računi svedu, a Demokratski front (DF) neće lagati svoje pristalice i preuzimati odgovornost za one kojima data riječ i čvrsti dogovor ne znači ništa, saopštio je DF, ponajavljući da je izbor nove Vlade jedini logičan izlaz iz ove teške situacije.

"Vlada Crne Gore, a naročito ministarstvo finansija i socijalnog staranja, nastavlja da na najodgovornije pozicije imenuje dokazane članove DPS i satelita te partije. Pošto je javnost nedavno upoznata da su gotovo sve važne funkcije u tom ministarstvu zauzeli članovi predsjedništva SD i kadrovi iz Vlade Duška Markovića, sada je obznanjeno da je i mjestom direktora Monstata nagrađen provjereni DPS-ovac, i to u jeku priče o popisu stanovništva, koji je trebao da se održi ove godine, ali je to direktno spriječila vlada Zdravka Krivokapića", navode u saopštenju.

Ističu da se izbor za direktora Monstata dogodio bez prethodnih konsultacija sa parlamentarnom većinom.

Što je samo još jedno novo kršenje dogovora parlamentarne većine i vlade Zdravka Krivokapića. Dolaskom čovjeka iz DPS na čelo Monstata, po izričitoj želji ministra Spajića, građanima se šalje jasna poruka da popisa u CG neće biti ni sledeće godine. Na ovaj način, vlada sprečava da se prvi put nakon Drugog svjetskog rata održi popis koji bi realno prikazao stanje u Crnoj Gori", dodaju u saopštenju.

Prevareni su, kako navode, glasači koalicije ZBCG, kojima je Krivokapić u izbornoj kampanji "nazdravljao i čestitao održavanje poštenog popisa".

"I ovaj slučaj pokazao je da su Zdravko Krivokapić i njegovi puleni teško obmanuli građane koji su donijeli pobjedu 30. avgusta, a koji su očekivali da se raskrsti sa politikom bivšeg režima i da se, naročito na popisu, pokaže da se Crna Gora nakon decenija asimilacije srpskog naroda vratila sebi i tradicionalnim vrijednostima. Podsjećamo javnost da je DF 11. avgusta poručio Zdravku Krivokapiću da ove Vlade neće biti ukoliko popis stanovništva ne bude održan ove godine što je bila zakonska obaveza izvršne vlasti", pišu u saopštenju.

Godinu dana nakon formiranja Vlade, iz DF-a navode, da je priča o demontaži bivšeg režima bila "jeftina propaganda i šarena laža".

"U stvarnosti, što su i pojedini iz Vlade i priznali, nastavlja se kontinuitet unutrašnje i spoljne politike Mila Đukanovića. Zato DF traži izbor nove Vlade, i to je jedini logičan izlaz iz ove teške situacije, u kojoj imamo DPS na većini mjesta gdje je i ranije bio DPS. Došlo je vrijeme da se međusobni politički računi svedu, a DF neće lagati svoje pristalice i preuzimati odgovornost za one kojima data riječ i čvrsti dogovor ne znači ništa", zaključili su u saopštenju

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније