Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

17. 10. 2021. 12:46 >> 13:58
8

SDP

"Abazović odgovoran za oduzimanje Manastira Cetinju"

Potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković poručio je da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović mora da preuzme odgovornost za odluku Uprave za nekretnine kojom se Cetinjski manastir oduzima Cetinju, a upisuje na Crkvu Srbije.

“Iako je u više navrata garantovao da imovina Cetinja i Crne Gore ne može biti ugrožena. Ukoliko je danas objavljena informacija tačna, potpredsjednika Vlade smatramo direktno odgovornim za otimanje Cetinjskog manastira Cetinjanima i Crnogorcima”, poručio je Đurašković, reagujući na informaciju da je Cetinjski manastir upisan kao svojina MCP

On je reagovao i na izjave Abazovića o dešavanjima na Cetinju od 5. septembra.

“Uporedo sa otimanjem imovine, Dritan Abazović je sa teze o odbrani kokaina i prljavog novca prešao na tezu da je građanski protest i Cetinjane organizovao Veselin Veljović i time potvrdio koliko je licemjerno i neiskreno bilo njegovo ranije izvinjenje. Ovim je još jednom pokušao poniziti Cetinje i Cetinjane i sve iskrene patriote koji su 5. septembra branili građansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru”, navodi Đurašković. 

Kaže da je na protestima na Cetinju bilo i članova i simpatizera GP URA.

“Da li je i njih organizovao Veljović? Zašto ste postupali suprotno stavu glavnog i opštinskog odbora vaše partije i za čije interese i po čijem nalogu ste to radili? Nijesu gradjani napali nikog, vi ste napali Cetinje! Naš je organizovala ljubav prema Crnoj Gori i vaša politika služenja Beogradu i Srpskoj Crkvi”, poručio je Đurašković.

On navodi da je Cetinje branilo građansku Crnu Goru svih ovih 30 godina, brani je, kaže, i danas.

“Brani je suprostavljajući se politici Vlade, čiji ste potpredsjednik, koja je suprotna državnim interesima Crne Gore.  Takav, licemjeran, odnos prema Cetinju, suzavac i šok bombe nijesu i neće ugasiti cetinjsku luču slobode koja je branila obraz Crne Gore i 90-ih i danas”, zaključio je Đurašković.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније