Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

19. 09. 2021. 15:54   >>  16:03 2

VUKIĆEVIĆ

DF poziva URU da bude dio dogovora

Demokratski front poziva kolege iz GP URA da poslije prvih reakcija, i “očiglednog šoka” zbog postignutog dogovora Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore i oni budu dio dogovora parlamentarne većine, saopštila je poslanica DF-a Maja Vukičević. Ultimativno i ucjenjivački bi bilo da neko, kako je rekla, sa četiri mandata, ignoriše volju trideset i sedam poslanika.

Vukićević je reagovala nakon izjave potpredsjednice URE Jovane Marović da dogovor Demokrata i DF-a djeluje kao ultimatum. 

Ona je navela da je na posljednjem sastanku parlamentarne većine od DF-a traženo da sa kolegama iz Demokrata riješe eventualne nesuglasice, kako bi se što prije došlo do rješenja političke krize-

“Što smo mi, kao odgovorni politički subjekti, i uradili. I sam predsjednik URA-e, Dritan Abazović, bio je upoznat s dogovorom Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore, pa nas samim tim još više iznenađuju reakcije njegovih najbližih saradnika”, navodi se u saopštenju.

Vukićević ističe da u dogovoru s kolegama iz Demokrata ne postoji ništa ultimativno, već je on polazna tačka za konkretan dogovor parlamentarne većine o načinu rekonstrukcije Vlade.

“ Činjenica je da dvije velike koalicije, koje su osvojile trideset i sedam mandata, nijesu zadovoljne načinom na koji je dosad Vlada Crne Gore funkcionisala, i da mislimo da je potrebna određena rekonstrukcija”, istakla je ona.

Ultimativno i ucjenjivački bi bilo da neko, kako je rekla, sa četiri mandata, ignoriše volju trideset i sedam poslanika.

“Za koalicije “Za budućnost Crne Gore” i “Mir je naša nacija” glasalo je 184.564 građana, te ne želimo da vjerujemo da kolegama iz GP URA nije bitno mišljenje tih građana, i njihovih predstavnika u parlamentu.Stoga pozivamo da, umjesto što doprinose produbljivanju krize time što na neviđeno odbacuju dogovor Demokratskog fronta i Demokrata, budu odgovorni, i daju svoj doprinos da se postojeća kriza prevaziđe”, istakla je ona.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније