Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

14. 09. 2021. 19:31   >>  19:32 11

INCIDENTI NA CETINJU

URA najavila prijave zbog prijetnji Abazoviću i Jankoviću

Protiv osobe koja je danas prijetila i gnusno vrijeđala potpredsjednika Vlade Crne Gore i lidera URE Dritana Abazovića biće podnijete krivične i prekršajne prijave, saopšteno je večeras iz Građanskog pokreta URA. Najavili su da će iskoristiti sve pravne mehanizme i protiv svih koji su danas napali i njihovog odbornika u Skupštini Prijestonice Slavka Jankovića.

"Građani su danas, nažalost, ponovo mogli da svjedoče nevjerovatnoj količini mržnje i prostakluka koja isijava iz pojedinaca privrženih retrogradnoj politici koju propagiraju DPS i SDP. Obavještavamo javnost da ćemo iskoristiti sve pravne mehanizme i protiv svih koji su danas napali našeg odbornika u Skupštini Prijestonice Slavka Šola Jankovića pokrenuti krivične i prekršajne prijave", saopštili iz Ure.

Iz te partije su kazali da neće dozvoliti da nekažnjeno prođu oni koji su, što verbalno, što fizički u jednom momentu, napali Jankovića.

"Ponosimo se našim odbornicima u cetinjskom parlamentu koji svakodnevno, već duži vremenski period trpe crtanja mete, prijetnje i govor mržnje koji dolazi od strane onih koji ne umiju na drugi način da se politički izbore. Takvi politički ekstremi nas neće uplašiti ili poljuljati da odustanemo od borbe za moderno, civilizovano, evropsko i građansko društvo", piše u saopštenju.

Iz URE napominju da očekuju od nadležnih državnih organa da adekvatno dalje procesuiraju osobe koje su prijetile, vrijeđale i napale Jankovića.

"Svakome, ko je danas imao priliku da vidi što se zbilo ispred zgrade Skupštine na Cetinju, je jasno o kakvim ljudima se radi. Pravda će biti zadovoljena. DPS-u i SDP-u, kao i njihovim potrčcima i satelitima je to jasno. Iz gole potrebe da zaštite sopstvene, a ne interese države Crne Gore, služe se svakakvim mizernim načinima da onemoguće istinske promjene. Ovim putem im poručujemo da bi trebalo konačno odustanu, jer su njihovu prljavu igru prozreli svi i neće na nju ponovo pasti", zaključuju iz Ure.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније