Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 07. 2021. 17:50 >> 17:51
3

"SELEKTIVNO SKIDANJE IMUNITETA"

DPS: Većina pokazala svoju neprincipijelnost

Današnjim glasanjem članova DPS u Administrativnom odboru za skidanje imuniteta Petru Ivanoviću, naši poslanici su pokazali principijelan odnos prema ovom pitanju i potvrdili ono što smo zastupali svih prethodnih godina - da naš Klub neće nikada biti prepreka za sprovođenje krivičnog postupka protiv bilo kog poslanika, saopštio je Klub poslanika DPS-a.

"Isto tako, apelujemo na sve učesnike u javnom životu, da se poštuje pretpostavka nevinosti kao osnov za sprovođenje fer i pravičnog suđenja. Apsolutno smo uvjereni da će poslanik Ivanović pred pravosudnim organima potvrditi svoju nevinost", poručuju iz DPS-a.

Administrativni odbor jednoglasno je odlučio da se Skupštini Crne Gore predloži skidanje imuniteta poslaniku DPS-a Petru Ivanoviću, a bio je protiv zahtjeva za skidanje imuniteta poslanicima Milanu Kneževiću, Zdenki Popović, Milunu Zogoviću, Vladanu Raičeviću i Draganu Krapoviću.

Klub poslanika DPS je saopštio da je time demonstriran nastavak licemjernog poslanika iz vladajuće većine, koje su glasale samo za skidanje imunineta poslaniku Ivanoviću, dok su bili protiv skidanja imuniteta u slučajevima kada se radilo o njihovim poslanicima.

"Ovakvo licemjerje, različito postupanje u istovjetnim okolnostima, taktiziranje i bježanje od pravde, najbolji je pokazatelj kako u politici stranaka parlamentarne većine ne postoji principijelnost i vrijednosti koje zastupaju, nego su one uvijek pitanje oportunizma i sramnog kalkulisanja", ističu iz DPS-a.

Takođe su naveli da se današnjim glasanjem pokazalo ko ima strah od pravosudnih organa i krivičnog postupka.

"Jer ko je siguran da u svom postupanju nije bilo elemenata za krivično gonjenje i krivičnopravnu odgovornost, sigurno se ne bi sakrio iza imuniteta, kako su to danas uradili poslanici parlamentarne većine. Toliko o vladavini prava i principijelnosti u postupanju", zaključuje se u saopštenju Kluba poslanika DPS-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније