Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 05. 2021. 11:26   >>  23:05 16

ĐUKANOVIĆ O POTPISU

O tužilačkom zakonu samo po Ustavu

Predsjednik Milo Đukanović poručio je da će sjutra donijeti odluku o tome da li će potpisati Zakon o državnom tužilaštvu, čije izmjene je Skupština usvojila prošle sedmice.

Đukanović je u Briselu kazao da njegovi pravni savjetnici pažljivo sagledavaju uslove za potpisivanje donešenog zakona.

"Tokom sjutrašnjeg dana ću donijeti odluku, za koju mogu sa sigurnošću da kažem da će biti u skladu sa Ustavom Crne Gore. Da li će ona biti pozitivna ili negativna i uticati na proces kohabitacije, to neće opredijeliti moju odluku. Već znate za moj stav da kohabitaciju ne doživljavam kao proces u kojem jedna strana treba da dokazuje svoju posvećenost tom procesu time što će pristajati na sve što radi druga strana, to nije kohabitacija. Kohabitacija jeste zajedničko djelovanje svakoga u svojoj zoni odgovornosti u interesu nacionalnih cljeva naše države. Trudim se da tako radim sa pozicije predsjednika", poručio je Đukanović.

Stoltenberg: NATO se ne bavi kohabitacijom u CG

Generalni sekretar NATO-a Stoltenberg je kazao da je NATO zajednica različitih država u kojim se dešavaju i političke promjene.

Saopštio je i da pitanje kohabitacije nije stvar NATO-a.

"To je domaće političko pitanje i tu nema ništa čime bi trebalo da se bavi NATO", poručio je Stoltenberg.

"Kao saveznici mi smo navikli da radimo sa različitim vladama i navikli smo na to da se Vlade mijenjaju u različitim saveznicama. Ono što ja pozdravljam jeste da nova vlada jeste jasno izrazila posvećenost NATO-u i da nastavljaju da rade zajedno sa svim saveznicama. Mi imamo procedure i standarde da obezbijedimo da sve saveznice, koje se bave tajnim informacijama, rade na pravi način uključujući i provjeru svih pojedinaca koji se time bave", saopštio je Stoltenberg.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније