Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 02. 2021. 10:50 >> 10:59
25

LIBERALNA PARTIJA

"Matica srpska uz pomoć Vlade preuzela UCG"

Univerzitet Crne Gore doživio je skandal neviđen u Evropi i svijetu, Vlada je svojim djelovanjem potpuno urušila autonomiju UCG njegovom politizacijom i pretvaranjem u partijski plijen i predmet podjela "po dubini", saopštili su iz Liberalne partije.

"Da stvar bude još gora, Vlada Zdravka Krivokapića omogućila je Matici srpskoj, instituciji strane države, da preuzme kontrolu nad najvišom visokoobrazovnom institucijom u državi. Postavljanjem na čelo UCG g. Vladimira Božovića, predsjednika Matice srpske oni sada i otvoreno podređuju institucije sistema i državu Crnu Goru interesima i institucijama Srbije", navode u saopštenju.

Istakli su da se na ovakav skandal ne smije se ćutati.

''Sada je valjda svima jasno šta je zapravo suština politike ove Vlade i kakva je njihova misija. Uz pomoć i svesrdnu podršku URA, potpredsjednika Abazovića i njegovog kadra koji vodi Upravni odbor UCG, malo po malo će potpuno pogaziti sva dostignuća moderne Crne Gore'', zaključili su iz Liberalne partije.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније