Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

26. 09. 2020. 13:43   >>  13:43 27

ABAZOVIĆ I POPA

Crna Gora da u što kraćem roku završi reforme

Najveći prioritet nove Vlade mora biti nikada odlučniji nastavak evropskih integracija, kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku završila neophodne reforme i postala članica Evropske unije (EU), kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović na sastanku sa novoimenovanom ambasadorkom EU Oanom Kristinom Popom. Popa je kazala da EU prati proces formiranja nove Vlade i da nova Vlada može da očekuje snažnu podršku.

Abazović je istakao zadovoljstvo zbog ukupne saradnje Crne Gore sa predstavnicima Evropske unije (EU) i zahvalio se bivšem ambasadoru Aivu Oravu, na svemu šta je uradio za demokratske procese u našoj zemlji.

“Najveći prioritet nove Vlade mora biti nikada odlučniji nastavak evropskih integracija, kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku završila neophodne reforme i postala članica Evropske unije (EU). URA će, kao snažan evropski partner, ostati u potpunosti dosljedna tom cilju, a posebno zatvaranju poglavlja 23 i 24, koja se tiču reforme pravosuđa i borbe protiv korupcije“, ukazao je Abazović.

Novoimenovana ambasadorka Evropske unije (EU) u Crnoj Gori istakla je da nova Vlada može očekivati snažnu podršku u evropskim partnerima i da se raduju budućoj saradnji.

“Evropska unija (EU) prati proces formiranja nove Vlade, spremna za još snažniju saradnju na evropskom putu Crne Gore. U tom smislu, EU nudi svoje kapacitete, a posebno ekspertske, kako bi Crna Gora u što kraćem roku i što efikasnije zatvorila preostala poglavlja i zaokružila integracioni proces“, ukazala je Popa.

Abazović je istakao da je uvjeren da će nova Vlada Crne Gore, oslobođena svih tegova koje je prošla Vlada imala, u mnogo kraćem roku i sa mnogo više efikasnosti “izvršiti sve neophodne reforme na evropskom putu Crne Gore“.

“Tu prije svega mislim na reformu pravosuđa i snažnu borbu protiv korupcije i kriminala, kao i na donošenje dva važna zakona - o porijeklu imovine i o lustraciji. To prethodna Vlada nije mogla, niti htjela da radi, a to su najvažniji preduslovi institucionalnog ozdravljenja Crne Gore i njenih evropskih integracija. EU će u nama imati snažnog partnera, na duže staze, a mi ćemo uraditi sve šta bude u našoj moći da Crna Gora u što kraćem roku pristupi porodici evropskih država“, ukazao je Abazović.

 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније