Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 03. 2016. 14:15 >> 15:06
1

ORLANDIĆ SAOPŠTIO

Formirana nova vlast u Baru

U Baru je danas potpisan sporazum o novoj koalicionoj vlasti, koju će činiti Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka i Pozitvna Crna Gora. SDP je prešao u opoziciju. Predstavnici nove vladajuće većine smatraju da je time, nakon višemjesečne nestabilnosti, uspostavljena politička sigurnost i stvoreni uslovi da parlament ubuduće efikasnije radi, na dobrobit svih građana

Nakon gotovo osamnaest godina, u Baru je raskinuta vladajuća koalicija DPS-SDP. Novu skupštinsku većinu činiće 13 odbornika DPS, četiri SD-a i po jedan iz BS i Pozitivne.

"Poslije dešavanja na državnom nivou bilo je za očekivati pregrupisavanje i na političkoj sceni Bara. Nastavljamo u novom političkom miljeu, jači nego do sada, jer novu koalicionu vlast umjesto dvije, sada čine četiri partije", kazala je predsjednica OO DPS Branka Nikezić.
Ona je istakla "da će nova vlast sa više konsenzusa i jedinstva prilaziti rješavanju svih važnih problema.

“Pred nama su državni parlamentarni izbori, veoma važni, s obzirom na okolnosti i sve što nam se dešava. Mislim da ćemo iz Bara uvijek moći da pošaljemo dobru poruku. Sa partijama koje iza sebe imaju značajan potencijal mislim da ćemo poboljšati naš skor i uspješnije raditi na sveukupnom razvoju", poručila je Nikezić.

"Ekonomski razvoj, usvajanje prostorno-planske dokumentacije, zapošljavanje, čuvanje barskih svetinja, oličenih u multikulturalnosti i briga o svakom građaninu, biće prioriteti nove koalicione vlasti", poručio je predsjednik OO SD Mićo Orlandić,koji je istakao da je ovo dobar dan za opštinu, državu Crnu Goru i sve građane.

Orlandić kaže da je politička nestabilnost kočila napredak i rad.

“Sada možemo relaksiranije da radimo na ostvarivanju svih važnih ciljeva. Od lokalnog parlamenta očekujem redovnije, efikasnije i kraće sjednice. Pred nama je donošenje prostorno-planske dokumentacije, koja je uslov razvoja opštine i ubrzan proces transformacije javnih preduzeća", kazao je Orlandić. On je saopštio da su te četiri partije okupili zajednički ciljevi do kojih drže i kojima su posvećeni.

U Bošnjačkoj stranci svjesni su da kao partija manjinskog naroda imaju posebnu odgovornost.

"Dugi niz godina nije bilo partija manjinskih naroda u koaliciji na vlasti, dakle, BS prvi put poslije dužeg vremena ulazi u vlast, jer je svjesna da jedino kroz institucije sistema može ostvariti svoje ciljeve i zaštiti interes manjinskih naroda. Kroz naš program zalažemo se i za stvaranje ambijenta u kojem se dobro osjećaju svi naši građani", naglasio je predsjednik OO BS Munib Ličina.

Pozitivna je ušla u vlast,kazao je predsjednik OO Radomir Novaković Cakan, da bi doprinijela bržem razvoju Bara i boljem životu svih njegovih građana".

Novaković će, prema novom koalicionom sporazumu, obavljati funkciju predsjednika barskog parlamenta.
Predsjednik opštine Bar Zoran Srzentić nada se da će nova skupštinska većina djelovati sinhronizovano i omogućiti i izvršnoj vlasti bolje funkcionisanje.

"Želim, prije svega da čestitam svim potpisnicima i smatram da nova koaliciona većina odražava novu političku realnost u našem gradu,koja će značiti efikasnije donošenje odluka,sve u interesu građana",naglasio je predsjednik Srzentić.
Do polovine aprila, dosadašnji predsjednik SO Bar Osman Subašić, iz SDP, trebalo bi da zakaže sjednicu na kojoj se očekuje njegova smjena,a raščišćavanje političke scene u gradu pod Rumijom biće nastavljeno smjenom i svih ostalih funkcionera te partije.

Vesna Šoškić, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније