Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.B. [ Portal RTCG ]

23. 10. 2024. 14:42 >> 14:57
Čitaj mi:

SAOPŠTENJE ZELENILA

Karađorđev park do kraja godine u novom ruhu

U Karađorđevom parku u Podgorici počeće radovi na rekonstrukciji, pa su iz preduzeća Zelenilo saopštili da će do završetka radova park biti zatvoren za posjetioce.

"Ukoliko vremenski uslovi budu išli na ruku izvođačima i podizvođačima, nadamo se, da će već krajem tekuće godine, stanovnici Glavnog grada, ali i turisti, moći da uživaju u čarima rekonstuisanog parka", piše u saopštenju Zelenila. 

Kako su pojasnili, park će dobiri nove mreže šetnih staza, odnosno pješačkog koridora, a rekonstruisaće se i teretana, na kojoj će biti ugrađene sprave na podlozi od tartana.

Takođe, biće zamijenjen i dotrajali parkovski mobilijar, a park će dobiti i nove biljke u više spratova.

"Biće posađeno novo drveće, žbunje i peren. Postojeći biljni fond biće osvježen uz primjenu svih potrebnih fitosanitarnih mjera. Kompletan biljni fond će se snabdijevati vodom preko novog sistema za navodnjavanje, a koji će se napajati vodom iz bunara", pojasnili su iz Zelenila. 

Iz ovog gradskog preduzeća su napomenuli da će spomenik Karađorđu ostati centralni motiv parka.

"Oko spomenika biće izgrađen plato koji će povezivati sve staze", zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније