Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Marija Radulović [ TVCG ]

14. 10. 2024. 20:26 >> 22:57

11. DAN

Voda sa Mareze još nije za piće, građani revoltirani

Ovo je jedanaesti dan otkako voda iz česme u Glavnom gradu nije za piće. Voda na izvorištu Mareza je i dalje blago zamućena, saopšteno je iz podgoričkog preduzeća "Vodovod i kanalizacija". Preporučuje se da građani nastave s prokuvavanjem vode. Revoltirani Podgoričani, zbog čestih nestašica flaširane vode u marketima, prinuđeni su da je kupuju. 

Za nalivanje da, ali za piće voda s Mareze nije. Iako većina građana poštuje ovu preporuku, nezadovoljni su što su prinuđeni već jedanaest dana da kupuju vodu.

ANKETA

  • Smatram da je sramota da toliko dugo imamo mutnu vodu.
  • Kupovala sam za pripremanje hrane i umivanje, a sada ne mogu uvijek naći vodu u marketima, a za piće obavezno.
  • Nije u redu, ali ako je viša sila, to moraš istrpjeti.
  • Imam 70 godina. Ovo se nikad nije dešavalo. Tu sam u centru živjela, nikad se nije dešavalo. Uvijek padaju kiše, može dan, dva, da bude zamućeno. Ovo je sve nemar.

Da je nezabilježeno da čak jedanaest dana voda u Glavnom gradu nije za piće, saglasni su i u podgoričkom vodovodu.

"Ovo je nezabilježena vrijednost mutnoće koju smo mi u laboratoriji izmjerili, jer do sada najveća izmjerena bila je oko 25 do 30, a ova je oko 55, znači izuzetno velika.  Padavina je bilo, isto obilnih, ali ovo su prve padavine posle dužeg sušnog perioda i one su doprinijele da se spere sve to što se nakupilo tokom tog perioda", kazao je Dušan Pejović, šef laboratorije Vodovoda PG.

Posljednja analiza vode s Mareze pokazala je blagu zamućenost koja prelazi dozvoljenu granicu.

"U zavisnosti od situacije, može se desiti da se mutnoća spusti ispod granice 1, a može potrajati. S obzirom da je za vikend bila 1,3, a sada je 1,15. I dalje stoji preporuka za prokuvavanje vode", rekao je Pejović.

Dok čekaju da iz česme poteče voda koju smiju piti, građani se pitaju hoće li im se umanjiti računi zbog mutne vode.

ANKETA

  • Dobro plaćam ovu što ne pijem. Nas je dvoje u stanu, 15 eura svaki mjesec za vodu. A evo 10-12 dana kupujem svaki dan. Ako uzmem dvije boce od po litra, to je euro i po.
  • Padne li jedna Rosa, voda nije za piće, ali je dobro plaćamo.

Iz Vodovoda za sada kažu jedino da građani prate njihova obavještenja o ispravnosti vode za piće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније