Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

04. 09. 2024. 17:00 >> 17:00
Čitaj mi:

GLAVNI GRAD

"Odluka o besplatnom prevozu donešena uz prethodno pozitivno mišljenje ASK-a"

Iz Glavnog grada Podgorica saopštili su da im je iz Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) potvrđeno da je odluka o besplatnom prevozu donešena uz prethodno pozitivno mišljenje ASK-a.

"U toku dana, Glavnom gradu je stiglo obavještenje da Agencija za sprečavanje korupcije, koja je 29.08.2024. godine dostavila pozitivno mišljenje, ima namjeru da revidira prethodno mišljenje u vezi sa Odlukom o besplatnom prevozu koji je tokom septembra obezbijeđen za sve korisnike linija kojima upravlja gradsko preduzeće ,,Putevi". Odluku o besplatnom prevozu, donijeli smo i za septembar 2023. godine, povodom Evropske nedelje mobilnosti, koja se pokazala kao odličan način da se naši građani podstaknu da više koriste javni gradski prevoz", navode iz Glavnog grada. 

Kako su naveli, imajući u vidu veoma pozitivno iskustvo sa primjenom odluke tokom septembra 2023. a cijeneći značaj jedne ovakve odluke kojom bi, kako kažu, izašli u susret brojnim građanima koji su upućivali zahtjeve za besplatne mjesečne karte, odlučili su da obezbijede besplatan prevoz svim građanima i tokom ovog septembra.

"Prije donošenja Odluke pribavili smo mišljenje ASK-a u kojem se nadvosmisleno navodi da nema ograničenja za sprovođenja ove odluke. Osim toga, već postoje pojedine odluke koje govore u prilog tome da je i ranije postojala praksa u okviru lokalnih samouprava, koja je primjenjivana u godinama kada su bili lokalni izbori, a koje za posljedicu nisu imale nikakvu reakciju ASK-a", navode u saopštenju. 

Uprkos dobroj namjeri, koja, kažu, nije bila politički motivisana, žale što su zbog revidiranog mišljenja ASK-a dovedeni u situaciju da preispitaju Odluku o besplatnom prevozu.

"Ističemo da je cilj političkih subjekata, koji svaku korisnu stvar upotrebljavaju isključivo za političke obračune i preispituju sve ono što je usmjereno na interes građana,što se ne može reći da rade i kada je u pitanju njihov partikularni politički interes. Samim tim, konstatujemo da im nije stalo što će zbog njihovih političkih manipulacija ukidanjem ove vrste pogodnosti onemogućiti brojnim građanima da koriste besplatan prevoz, a posebno đacima osnovnih i srednjih škola, budući da je odluka kojom bi im se omogućile subvencije za mjesečne karte, zbog složene političke situacije, i dalje na čekanju", zaključili su iz Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније