Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

05. 03. 2022. 20:40 >> 20:41
2

GLAVNI GRAD ŽELI DOGOVOR

Protest u Bloku 6 zbog nove ulice

Mještani ulice Đoka Miraševiića bune se zbog namjere Glavnog grada da prilaz novom vrtiću u naselju Bloku 6 grade tik uz jednu od zgrada. Iako se raduju vrtiću, izgradnjom te saobraćajnice bi se, poručuju građani, ugrozila bezbjednost njihove djece. Iz Glavnog grada kažu da će tokom naredne sedmice razgovarati sa nezadovoljnim građanima.

Nova ulica će biti prilaz vrtiću u Bloku 6. Radovi su počeli jutros. Stanari pored čije zgrade je planirana pristupna saobraćajnica negoduju zbog toga, posebno jer nijesu bili upoznati s planom.

"Za ovu saobraćajnicu smo saznali preko noći, jer te ulice nema u DUP-u, kojim su predviđene izmedju naše i zgrade preko puta dvije zgrade, nedopustivo", kaže jedan od stanara Nebojša Žugić.

"Ulica koja se pravi tik uz zgradu, prije svega zbog djece i guzva koja se stvara u Ulici Đoka Miraševića. Ima nekoliko uključenja, još kad se doda ovo uključenje u blizini stvarala bi se gužva, neprihvatljivo za nas", ističe Vasilije Ljumović.ž

Neprihvatljivo je stanarima i to što će platani biti uklonjeni zbog ulice.

"Narušavanje životne sredine, tu su i platani stari nekoliko godina, narušava se klima", poručuje Nebojša Žugić.

Zato danas mirno protestuju, očekujući da razgovaraju s nadležnima iz Glavnog grada kako bi pronašli rješenje.

"Radovi su počeli gdje mora, ispred vrtića, ali da se ne nastavi uz našu zgradu, već okolnim putem uz ogradu vrtića, na drugu destinaciju, da nije uz našu zgradu", kaže Vasilije Ljumović.

Iz Glavnog grada su nam potvrdili da je ulica umjesto sa sjeverne strane, na zahtjev mještana i predsjednika Mjesne zajednice Blok 6, premještena.

"Upravo u komunikaciji sa građanima se došlo do ovog varijantnog rješenja", napominje Miljan Barović, sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada.

Tada, kako kaže, nijesu znali da su građani podijeljeni po pitanju novog plana.

"Glavni grad informiše građane o spremnosti da informiše gradjane, i u toku nedelje održati sastanak sa građanima o detaljima i pristupu ove saobraćajnice u Bloku 6 ", navodi Barović.

A do tada, stanari će pratiti radove, kako bi, kažu, na vrijeme mogli da reaguju. Iako se raduju novom vrtiću, žele da njihov komšiluk bude bezbjedan za svu djecu.

Aleksandra Jovančević, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније