Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

21. 04. 2021. 16:00 >> 16:00
2

URA SAOPŠTILA

Sanirati Ljubović i proglasiti ga parkom prirode

Građanski pokret URA pozdravio je odluku Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kojom je zabranjena gradnja saobraćajnice u podnožju brda Ljubović. Pozvali su nadležne da se na tome ne zaustave, te da se pristupi sanaciji tog područja.

Iz GP URA navode da je dobro što je ministarstvo zaustavilo devastaciju koju su, kako kažu, "aktivno i od našeg novca sprovodili Glavni grad i gradonačelnik Ivan Vuković".

"Međutim, da se takve stvari ne bi ponovo dešavale, pozivamo Ministarstvo da pri izradi izmjena i dopuna Prostornog urbanističkog plana (PUP) Podgorice, brdo Ljubović, ali i Goricu, Njegošev park i Kasarnu Morača namijeni isključivo javnim sadržajima, odnosno da na tim prostorima izbriše 'centralne djelatnosti' i ucrta zelene površine, kako nijedan drugi plan nižeg reda - poput DUP-ova po kojima je uništavan Ljubović, ne bi mogli biti izgovor za novu devastaciju", ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Zatražili su od Ministarstva i Agencije za zaštitu životne sredine pokretanje procedure kojima bi se Gorica i Ljubović proglasili kao - zaštićeno dobro, park prirode.

"Takve inicijative smo više puta, tokom prethodnih godina, upućivali gradskoj Skupštini i nekadašnjem MORT-u, ali je DPS uvijek imao drugačije planove sa prirodnim draguljima našeg grada. Zbog toga je pravi trenutak da se u što kraćem roku pristupi izradi navedenih elaborata, kako bi Gorica i Ljubović, ali i Njegošev park i Kasarna Morača, zauvijek ostali prostor svih građana/ki, a ne poligon za profit šačice privilegovanih investitora", zaključuju iz URE.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније