Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 08. 2017. 16:20 >> 15:51

SDP STIJEPOVIĆU

Obezbijediti besplatne udžbenike u PG

Odbor Glavnog grada SDP-a poziva gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića da se povedete primjerom Budve i Berana i obezbjedi besplatne udžbenike za sve osnovce sa teritorije Podgorice i Gradskih opština Tuzi i Golubovci ili roditeljima refundira troškove njihove nabavke.

"Smatramo da ovaj izdatak ne može da bude problem za budžet Glavnog grada ukoliko su tačne skorašnje medijske izjave sekretara za finansije Jakšića da je Glavni grad za prvih šest mjeseci ostvario primitke od 29 miliona eura i da, ako se takav trend nastavi, možemo očekivati da planirani prihodi u potpunosti budu ostvareni ili čak premašeni", navodi se u saopštenju odbornice SDP-a u Skupštini Glavnog grada, Jadranke Vojinović.

U toj partiji smatraju da bi se obezbjeđenjem besplatnih udžbenika svim osnovcima, kako su kazali, bar malo ublažio značajan udar na budžet roditelja čija je prosječna zarada oko 500 eura a kako dodaju da ne govorimo o nezaposlenim roditeljima.

Vojinović podsjeća Stijepovića na značajne troškove koje građani imaju uoči početka svake školske godine a koji se ne odnose na udžbenike i napominje da za skromno opremanje jednog dijeta za početak školske godine - odjeća, obuća, udžbenici, školski pribor, tašna i drugo treba izdvojiti između 350 i 400 eura.

"Sve ovo je ogroman izdatak za budžete naših građana posebno ako imamo u vidu sve brojnije namete koje im nameće ova vlast a tiču se povećanja poreza, akciza, raznih taksi i naknada, što uzrokuje drastičan pad životnog standarda. Obezbjeđenjem udžbenika za naše osnovce biste bar malo ublažili nepravdu koja je našim građanima vidljiva golim okom na svakom koraku i istovremeno relaksirali njihove kućne budžete", navodi Vojinović.

Ona dodaje da u SDP-u očekuju da će Stijepović to učiniti, kako navodi i pored toga što na jesen nema izbora u našem gradu, čime bi, kako dodaje pokazao da želi da prekine sa dosadašnjom praksom da se građana sjeti samo pred izbore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније