Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Lokalni izbori 2024

A.M. [ Portal RTCG ]

02. 06. 2024. 17:11 >> 17:20
Čitaj mi:

PES

"DPS piprema izbornu krađu, krivična protiv Vulevića"

Pokret Evropa sad optužio je DPS da u Andrijevici pripremaju izbornu krađu. Navode da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika OIK-a Andrijevica Veselina Vulevića.

Kako su saopštili u PES-u, taj pokret izražava duboku zabrinutost i ogorčenost zbog ozbiljnih nepravilnosti koje su se dogodile u okviru Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica. 

Kako tvrde iz te partije, predsjednik OIK Andrijevica Veselin Vulević, koji je na ovu funkciju predložen od Demokratske partije socijalista (DPS), juče je grubo prekršio zakon, falsifikujući i zloupotrebljavajući svoj položaj. Kako navode, on je svoje lično mišljenje predstavio kao zvaničnu odluku Opštinske izborne komisije koja je kolektivni organ i odlučuje glasovima većine.

Postupajući po hitnom prigovoru Pokreta Evropa sad, Državna izborna komisija (DIK) je usvojila prigovor, "potvrđujući tako navode PES-a o nezakonitom postupanju predsjednika OIK Andrijevica".

"Ovaj čin predstavlja ozbiljnu povredu izbornog procesa, uvretira je u izbornu krađu i ugrožava integritet izborne volje građana Andrijevice. U vezi sa navedenim PES će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika OIK Andrijevica zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, a nadležne organe već sada pozivamo da preduzmu hitne mjere kako bi se spriječile dalje zloupotrebe koje su već najavljene. U cilju očuvanja izborne volje građana

 

Dragović: Nikolić u sukobu sa istinom, DPS-u neće proći jezik opstrukcija

Poslanik Pokreta Evropa sad Darko Dragović saopštio je da je reakcija portparola Demokratske partije socijalista Miloša Nikolića na "nepobitnu činjenicu da je DIK spriječio zloupotrebu od strane njihovog predstavnika u OIK Andrijevica" dokaz da je Nikolić u konstantnom sukobu sa istinom.

"Tvrdnje da su ikada sudjelovali u mirnoj tranziciji vlasti je nonsens, a građane samo treba podsjetiti na uhapšenu Milenu Orlandić koja je osujećena u opstrukciji parlamentarnih izbora 2020. godine, na protivustavnu opstrukciju tranzicije vlasti u Podgorici i Pljevljima duže od 6 mjeseci, na diskvalifikaciju Milojka Spajića iz predsjedničke trke, na upisivanje fantomskih birača u birački spisak u Šavniku zbog čega se skoro dvije godine ne mogu okončati izbori. O moralu i časti sude djela, a njihova djela govore da oni poznaju samo jezik opstrukcija te da ne prezaju ni od čega kako bi se dokopali vlasti i pustošili ovu zemlju, što potvrđuje i najnoviji slučaj sa zloupotrebom ovlašćenja njihovog predstavnika OIK u Andrijevici", smatra Dragović. 

Naglašava da će kako su i najavili, iscrpiti sva pravna sredstva da zaštite integritet izbora, i poziva Nikolića da pročita odluku DIK-a i uvjeri se da se PES rukovodi isključivo činjenicama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније