Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Lokalni izbori 2024

R.B. / T.S./Sanja Ćosović [ A.M. ]

02. 06. 2024. 20:53 >> 06:31
5
Čitaj mi:

prvi rezultati

Izbori u Andrijevici: DPS 11, ASP 8, PES 4, ZBA 3, ZBND 3, VPU 1

U Andrijevici su danas održani lokalni izbori, na kojima je učestvovalo sedam izbornih lista. Biračka mjesta otvorena su u sedam, a zatvorena su u 20 sati.

TOK IZBORNOG DANA

21:32

Bogdanović: Tražićemo prebrojavanje glasova

DPS je apsolutni pobjednik na ovim izborima, saopštio je Aleksandar Bogdanović.

Kaže da su osvojili 400 glasova više u odnosu na parlamentarne izbore.

"DPS je ubjedljivi pobjednik izbora u Andrijevici. Građani su poručili da žele da DPS vodi Andrijevicu. Bili smo blizu 12 mandata. Još jednom ćemo prebrojati glasove, i vidjeti koliko smo daleko do 12 mandata", istakao je Bogdanović.

Poručio je da se DPS vraća na vlast u Andrijevici.

"Pobijedio je građanski koncept", istakao je Bogdanović.

Опширније

21:15

Aleksa Bečić, lider Demokrata kaže da su pokazali ozbiljnost kao politička organizacija. 

Ponovio je da  lista “Andrijevica može bolje” – DPS Srđan Mašović ima 11 mandata, "SNP -Demokrate- Odvažno. Odlučno. Odgovorno - Andrijevica se pita” 8, “Pokret Evropa sad – Nova šansa za Andrijevicu – dr Dragana Vučević” 4, “Za budućnost Andrijevice - Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora” 3, Grupa građana “Za budućnost naše djece – Andrijevica” 3 mandata, Grupa građana “Vasojevićki pokret ujedinjenja Vesko Raketić” 1, a lista “Ujedinjena Crna Gora – Za našu Andrijevicu” nije prešla cenzus.

Kazao je da je DPS ostvario pad.

"Ne očekujem da će niko sa građanskih lista formirati vlast sa DPS-om", istakao je Bečić.

On je kazao da očekuje stabilnu vlast u ovoj opštini.

Опширније

21:10

Prema podacima na 100 odsto uzorka lista “Andrijevica može bolje” – DPS Srđan Mašović ima 11 mandata, “SNP -Demokrate- Odvažno. Odlučno. Odgovorno - Andrijevica se pita” 8, “Pokret Evropa sad – Nova šansa za Andrijevicu – dr Dragana Vučević” 4, “Za budućnost Andrijevice Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora” 3, Grupa građana “Za budućnost naše djece – Andrijevica” 3 mandata, Grupa građana “Vasojevićki pokret ujedinjenja Vesko Raketić” 1, a lista “Ujedinjena Crna Gora – Za našu Andrijevicu” nije prešla cenzus.

Опширније

21:08

Dragana Vučević, nositeljka liste PES-a kazala je da je taj politički subjekat osvojio između 4 i 5 mandata, te da će biti dio nove vlasi.

Ona je to kazala za TVCG. Istakla je da je zadovoljna postignutim rezultatom, te naglasila da ova lista prvi put izlazi na izbore u ovoj opštini.

Опширније

20:51

Vladimir Joković saopštio je da DPS ima samo 11 mandata.

"DPS ima 11 mandata, koalicija ,,SNP - Demokrate - Odvažno. Odlučno. Odgovorno - Andrijevica se pita” ima 8 mandata, PES 4, ZBCG 3, jedna građanska lista 3 i još jedna građanska lista 1 mandat", istakao je Joković. 

Kaže da su zadovoljni postignutim rezultatima. 

"Vjerujem da ćemo formirati većinu i da čemo imati stabilnu vlast naredne 4 godine", istakao je Joković.

Опширније

20:49

Nosilac liste DPS-a Dejan Ivanović kazao je za TVCG da je ta lista osvojila 40 posto glasova na današnjim izborima.

 
Опширније

20:30

Lider SNP-a Vladimir Joković kazao je da očekuje da nosilac liste ,,SNP - Demokrate - Odvažno. Odlučno. Odgovorno - Andrijevica se pita” Željko Ćulafić nastavi da obavlja funkciju predsjednika Opštine Andrijevica.

 

 
 
Опширније

20:18

Ispred političkih štabova počela su okupljanja simpatizera. 

Foto: Okupljanje ispred SNP-a (Tufik Softić)

Опширније

20:01

Prema podacima OIK-a do 20 sati glasalo je 71,61 odsto građana. Zatvorena su sva biračka mjesta. 

Опширније

19:25

Predsjednik OIK-a Veselin Vulević upitan da prokomentariše optužbe Pokreta Evropa sad, kazao nam je da pretpostavlja da se radi o žalbi SNP-Demokrate, a koju je odbila Državna izborna komsija uz objašnjenje da član 20 stav dva Zakona o izboru odobornika i poslanika jasno propisuje da u izbornim komsijama ne može biti lice koje je na listi kandidata za odbornika i koje se bira.

Prema riječima Vulevića, optužbe PES-a predstavljaju ujdurmu protiv njega, dodavši da se radi o lažima.

e - 1
e - 2
e - 3
Опширније

19:18

Iz Pokreta Evropa sad (PES) saopštili su da je do 19 sati glasalo 2.693 građana odnosno 70,37 odsto. 

Опширније

19:09

Prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost na lokalnim izborima u Andrijevici do 19h je 70,52%, saopšteno je iz medijskog pula izborne liste ,,SNP - Demokrate - Odvažno. Odlučno. Odgovorno - Andrijevica se pita”

Опширније

18:16

Do 18 sati u Andrijevici je glasalo 67,58 odsto birača, saopšteno je iz andrijevačke Opštinske izborne komisije.

"Komisija je zasijedala i odobren je prigovor jednog izbornog štaba i licu koje je na bolničkom liječenju omogućeno je da glasa”, kazao je predsjednik OIK Vesko Vulević.

Prema saznanjima Portala RTCG ovaj prigovor je uložila koalicija SNP-Demokrate.

Predsjednik OIK je kazao da nisu zabilježeni niti prijavljeni drugi prigovori ili eventualne incidentne situacije koje bi ugrozile regularnost i zakonitost izbornog procesa.

Опширније

17:20

Iz Izbornog štaba koalicije Za budućnost Andrijevice (ZBA) saopštili su da je izlaznost do 17 sati 64,7 odsto. 

Опширније

17:17

Iz liste "SNP - Demokrate - Odvažno. Odlučno. Odgovorno - ANDRIJEVICA SE PITA" saopštili su da je prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost na lokalnim izborima u Andrijevici do 17 sati 64,62 odsto. 

Опширније

17:10

Pokret "Evropa sad" saopštio je da je do 17 sati na izborima u Andrijevici glasalo 2.476 birača, odnosno 64,77 odsto.

Опширније

16:49

Dragović: Nikolić u sukobu sa istinom, DPS-u neće proći jezik opstrukcija

Poslanik Pokreta Evropa sad Darko Dragović saopštio je da je reakcija portparola Demokratske partije socijalista Miloša Nikolića na "nepobitnu činjenicu da je DIK spriječio zloupotrebu od strane njihovog predstavnika u OIK Andrijevica" dokaz da je Nikolić u konstantnom sukobu sa istinom.

"Tvrdnje da su ikada sudjelovali u mirnoj tranziciji vlasti je nonsens, a građane samo treba podsjetiti na uhapšenu Milenu Orlandić koja je osujećena u opstrukciji parlamentarnih izbora 2020. godine, na protivustavnu opstrukciju tranzicije vlasti u Podgorici i Pljevljima duže od 6 mjeseci, na diskvalifikaciju Milojka Spajića iz predsjedničke trke, na upisivanje fantomskih birača u birački spisak u Šavniku zbog čega se skoro dvije godine ne mogu okončati izbori. O moralu i časti sude djela, a njihova djela govore da oni poznaju samo jezik opstrukcija te da ne prezaju ni od čega kako bi se dokopali vlasti i pustošili ovu zemlju, što potvrđuje i najnoviji slučaj sa zloupotrebom ovlašćenja njihovog predstavnika OIK u Andrijevici", smatra Dragović. 

Naglašava da će kako su i najavili, iscrpiti sva pravna sredstva da zaštite integritet izbora, i poziva Nikolića da pročita odluku DIK-a i uvjeri se da se PES rukovodi isključivo činjenicama.

Опширније

15:35

Nikolić PES-u: U borbi za cenzus želimo vam svaku sreću

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić reagovao je nakon što su iz Pokreta Evropa sad kazali da DPS priprema izbornu krađu u Andrijevici, te da će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika andrijevačke Opštinske izborne komisije Veselina Vulevića. 

Nikolić je poručio da je optuživati Demokratsku partiju socijalista, poslije mirne tranzicije vlasti nakon parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora, da pokušava - iz pozicije opozicije, da pokrade izbore u Andrijevici "sramno, nemoralno i nečasno".

"Zbilja je potrebno da nemate “prst obraza” pa da napišete ovakvu laž i glupost koja je upravo izašla iz PES-a. Naučite da gubite dostojanstveno, tek ste počeli, a u borbi za cenzus želimo vam svaku sreću", kazao je Nikolić.

Опширније

15:30

Do 15 sati u Andrijevici je na birališta izašlo 58,31 procenata ukupno upisanih birača, podaci su OIK Andrijevica. Predsjednik Opštinske izborne komisije Veselin Vulević saopštio je da nema prijavljenih nepravilnosti koje bi uticale na regularnost izbornog procesa.

Опширније

15:23

Iz liste "SNP - Demokrate - Odvažno. Odlučno. Odgovorno - ANDRIJEVICA SE PITA" saopštili su da je prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost na lokalnim izborima u Andrijevici do 15 sati 58,37%.

Опширније

15:01

PES: DPS priprema izbornu krađu, podnijećemo krivičnu prijavu protiv predsjednika OIK Andrijevica

Pokret Evropa sad (PES) izražava duboku zabrinutost i ogorčenost zbog ozbiljnih nepravilnosti koje su se dogodile u okviru Opštinske izborne komisije (OIK) Andrijevica. Kako tvrde iz te partije, predsjednik OIK Andrijevica Veselin Vulević, koji je na ovu funkciju predložen od Demokratske partije socijalista (DPS), juče je grubo prekršio zakon, falsifikujući i zloupotrebljavajući svoj položaj. Kako navode, on je svoje lično mišljenje predstavio kao zvaničnu odluku Opštinske izborne komisije koja je kolektivni organ i odlučuje glasovima većine.

Postupajući po hitnom prigovoru Pokreta Evropa sad, Državna izborna komisija (DIK) je usvojila prigovor, potvrđujući tako navode PES-a o nezakonitom postupanju predsjednika OIK Andrijevica.

"Ovaj čin predstavlja ozbiljnu povredu izbornog procesa, uvretira je u izbornu krađu i ugrožava integritet izborne volje građana Andrijevice. U vezi sa navedenim PES će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika OIK Andrijevica zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, a nadležne organe već sada pozivamo da preduzmu hitne mjere kako bi se spriječile dalje zloupotrebe koje su već najavljene. U cilju očuvanja izborne volje građana Andrijevice, PES će se boriti protiv svakog daljeg oblika zloupotrebe i manipulacije izbornim procesom", poručili su iz te partije. 

Опширније

14:29

Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 2
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 3
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 3
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 4
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 5
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 6
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 7
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 9
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 10
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 11
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 12
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 13
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 15
Izbori u Andrijevici, Foto: Dženana Kuč, TVCG - 16
Опширније

13:27

Iz liste "SNP - Demokrate - Odvažno. Odlučno. Odgovorno - ANDRIJEVICA SE PITA" saopštili su da je, prema pristiglim podacima sa biračkih mjesta, izlaznost na lokalnim izborima u Andrijevici do 13 sati 49,80%

Опширније

13:20

Pokret "Evropa sad" saopštio je da je, prema njihovim informacijama, do 13 sati na lokalnim izborima u Andrijevici glasalo 1.768 birača ili 46,25 odsto upisanih. 

Опширније

13:20

Sekretar Opštinske izborne komisije Andrijevica, Dražen Cimbaljević, kazao je za Radio Crne Gore da nijesu zabilježene nepravilnosti koje bi uticale na tok izbora i dodao da su evidentirani neki tehnički problemi koji se rješavaju na terenu.

Upitan da prokomentariše izlaznost do 12 sati, kazao nam je da je izlaznost "jaka", ali da se "udarni talas" očekuje negdje oko 18 sati.

 

Опширније

12:55

Prema podacima OIK Andrijevica, do 12 sati je na lokalnim izborima u toj opštini glasalo 41,8 odsto upisanih birača. Veće neregularnosti do sada nijesu prijavljene OIK-u.

Опширније

11:09

Prema podacima liste "SNP - Demokrate - Odvažno. Odlučno. Odgovorno - ANDRIJEVICA SE PITA", izlaznost na lokalnim izborima do 11 sati je 25,30 odsto.

Опширније

10:07

Do devet sati u Andrijevici je na birališta izašlo 10,6 procenata ukupno upisanih birača, rečeno je iz andrijevačke OIK.

Predsjednik Komisije Vesko Vulević rekao je da nema prijavljenih neregularnosti, a da neki sitni tehnički problemi ne utiču na normalan i regularan izborni proces.

Опширније

10:00

Izbornu noć u Andrijevici pratite na Prvom programu Televizije Crne Gore (TVCG) od 20 sati. Uživo uključenja, komentari i prvi rezultati na Javnom servisu!

 

Опширније

09:29

Prema podacima liste "SNP - Demokrate - Odvažno. Odlučno. Odgovorno - ANDRIJEVICA SE PITA", izlaznost na lokalnim izborima do 9 sati je 9,54 odsto.

Опширније

08:00

U izbornoj trci biće koalicija “Socijalistička narodna partija - Demokrate- Odvažno. Odlučno. Odgovorno - Andrijevica se pita”, “Ujedinjena Crna Gora – za našu Andrijevicu” i “Pokret Evropa sad – nova šansa za Andrijevicu – dr Dragana Vučević”.

Na izborima u Andrijevici učestvovaće i koalicija “Za budućnost Andrijevice” koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora.

U izbornoj trci su dvije grupe građana Za budućnost naše djece – Andrijevica i Vasojevićki pokret ujedinjenja Vesko Raketić, kao i lista “Andrijevica može bolje” Demokratske partije socijalista koju predvodi Srđan Mašović.

 

Опширније

07:56

Predsjednik Opštinske izborne komisije Veselin Vulević rekao je agenciji MINA da biračko pravo u toj opštini ima 3.827 građana, koji će moći da glasaju na 23 biračka mjesta.

Lokalni izbori u Andrijevici raspisani su nakon što je Vlada uvela prinudnu upravu.

Опширније

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније