Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 08. 2014. 13:35 >> 13:34

"DAKIĆEVCI" TRAŽE

Potraživanja da uđu u rebalans budžeta

Bivši radnici “Radoja Dakića”, koji su ostali bez posla, plata i dijela pripadajućih otpremnina traže da njihova potraživanja budu uvrštena u rebalans budžeta, jer u sadašnjem nema novca predviđenog za te namjere.

 

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević kazao je da već tri godine zaredom radnici traže da njihova potraživanja budu uvrštena u budžet.

“Za vrijeme neizvršavanja sudske odluke na teret države po osnovu presuđenih zateznih kamata palo je preko 20 miliona EUR, a taj novac će morati da plate poreski obveznici iako ih niko nije pitao za to”, rekao je Vukčević agenciji Mina-buznis.

Prema njegovim riječima, nije prihvatljivo da Vlada odbija bilo kakvu vrstu dijaloga kada je mjesečna šteta 200 hiljada eura.

“Ispravno je masovno izaći i pobuniti se protiv takvog načina rada. Ovakvo postupanje Vlade podsjeća na najgore vrijeme staljinizma, jer ne mogu u ozbiljnoj zemlji radni protesti da traju 12 godina”, ocijenio je Vukčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније