Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.L.B.

24. 10. 2024. 11:56 >> 12:05
Čitaj mi:

PODACI MONSTATA ZA 2023.

Promet preduzeća 11,5 milijardi: Najveći prihodi u trgovini i građevinarstvu

Promet preduzeća prošle godine u Crnoj Gori iznosio je oko 11 i po milijardi eura, što je za oko milijardu i po eura više nego godinu ranije, pokazuju podaci Monstata.

Od tog ukupnog prometa iz 2023. skoro pet milijardi se odnosi na promet u trgovini na veliko i malo, dok se 1,1 milijarda odnosi na promet u građevinarstvu i prerađivačkoj industriji.

Od ostalih sektora nijedan po prometu ne prelazi milijardu eura.

Monstat je danas objavio “Strukturno istraživanje o poslovanju preduzeća” u kojem se navodi da je promet preduzeća u Crnoj Gori u 2023. godini iznosio je 11,6 milijardi eura.

“Bruto vrijednost proizvodnje u 2023. godini iznosila je 7,9 milijardi eura, međufazna potrošnja 4,4 milijarde eura i bruto dodata vrijednost 3,5 milijardi eura”, navodi Monstat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније