Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Portal RTCG ]

17. 10. 2024. 15:36 >> 15:45
Čitaj mi:

MALJAT STONE U DANILOVGRADU

Predstavnici Vlade prvi put u fabrici mermera nakon više od 40 godina

Maljat Stone AD u Danilovgradu, čuveni bivši Mermer - najstarije preduzeće u Crnoj Gori koje se bavi obradom mermera, prvi put su obišli predstavnici Vlade za 48 godina postojanja.

Ministar rudarstva, nafte i gasa Admir Šahmanović i državni sekretar Dino Tutundžić obišli su rudnik i fabriku kompanije Maljat Stone i razgovarali sa izvršnim direktorom Goranom Jevrićem, članom Odbora direktora Lukom Gogićem, operativnom direktoricom Jelenom Koljenšić i rukovodiocima rudnika i fabrike.

Maljat Stone AD, bivši Mermer, je najstarije preduzeće u Crnoj Gori koje se bavi obradom mermera i ove godine obilježava značajan jubilej 60 godina postojanja.

Riječ je o najvećem preduzeću u opštini Danilovgrad, a ova posjeta ministra Šahmanović ima dva kurioziteta: posjeta u jubilarnoj godini i po riječima najistarijeg radnika i od skora penzionera Radosava Jovanovića koji je istakao da je ovo prva posjeta ministra rudarstva ovom rudniku za 48 godina njegovog rada.

„Ova radna posjeta i obilazak rudnika je odlična prilika da se na licu mjesta upoznamo sa tehnologijom eksploatacije kamena i mermera i uslovima rada zaposlenih. Drago mi je da sam razgovarao sa radnicima u rudniku i čujem njihova iskustva, posebno važna i kroz prizmu buduće vizije razvoja sektora rudarstva kojem ova Vlada daje jednu od prioritetnih indistrijskih politika“, poručio je Šahmanović.

Raduje saznanje o ogromnim resursima i kapacitetima kojima raspolaže rudnik Maljat kako po pitanju arhitektonsko-građevinskog (AG) kamena koje je izuzetno tražen proizvod na globalnom tržištu kamena i koji je do sada ugrađen u preko 10.000 objekata u preko 50 zemalja na tri kontinenta.

Većinski vlasnik ove kompanije koja ove godine obilježava 60 godina od osnivanja je Slovenac Sašo Radilović.

"Ova fabrika ima tradiciju i u Crnoj Gori, ali i na globalnom nivou dobro znanu vrijednost mermera.  U fokusu našeg rada svakako će biti i nelojalna konkurencija, što je pitanje kojim ćemo se intenzivno pozabaviti", rekao je Šahmanović.

Poručio je da podrška resornog ministarstva ovoj kompaniji u industriji prerade kamena neće izostati.

"Čestitam vrijednom kolektivu i vlasnicima značajan jubilej 60 godina postojanja i rada”, zaključio je Šahmanović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније