Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj.

08. 10. 2024. 10:25 >> 12:29
2

NIŠIĆ

Penzije iznad 450 eura od Nove godine biće veće 50-60 eura

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić kazala je da će svim penzionerima koji primaju preko 450 eura od Nove godine primanja biti povećana 50-60 eura.

Nišić je u emisiji Link kazala da će se srazmjerne penzije sigurno primjenjivati od 1. januara. Napomenula je da će od Nove godine biti povećane i penzije koje su bile iznad 450 eura.

“Penzije će definitivno biti povećane od Nove godine zato što povećanje minimalne zarade na 600 i 800 vuče povećanje prosječne zarade, što definitivno utiče na povećanje penzija. To našim građanima, svima koji primaju preko 450, a koji nisu imali povećanje prošlog januara, slijedi povećanje od 40,50,60 eura zavisno od obračunske vrijednosti i to će biti trajno povećanje”, kazala je ona.

Napomenula je da će na taj način biti ispravljeno linearno povečanje penzija i iznosiće sedam do osam procenata.

“Oni penzioneri koji su imali 440 eura pa su kroz povećanje, 1.1. 2024. imali povećanje na 45,  oni će sad imati sljedeće usklađivanje, pa će njihova penzija iznositi 480 eura”, objasnila je ministarka. Poručila je da ostaje da majke troje i više djece mogu preći sa naknade na penzije ukoliko ispunjavaju uslove. 

Govoreći o bivšim radnicima Košute, kazala je da će im biti isplaćena sredstva onom brzinom kojom budu pripremili dokumentaciju. 

"Fond rada već ima 700.000 eura sredstava koje može da isplati do Nove godine, dio sredstava obezbijediće Ministarstvo i Vlada. Tako da nema razloga za brigu. Neće biti nikakvih tranši, već kako budu pripremali dokumentaciju tako će biti isplaćivani", kazala je ona. 

Istakla je da duboko vjeruje da će 2028. godine Crna Gora biti dio evropske porodice, te da se sada vrše pripreme kako bismo tada očuvali svoje tržište rada. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније