Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

K. J. [ Mina Business ]

16. 09. 2024. 10:48 >> 10:51
Čitaj mi:

odgovor na izvještaj dri

Novo rukovodstvo ACV otklanja neusklađenosti iz prethodnog perioda

Novo rukovodstvo Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) samoinicijativno je pokrenulo procedure za unapređenje poslovanja i otklanjanje neusklađenosti iz prethodnog perioda, na koje je ukazala i Državna revizorska institucija (DRI) u izvještaju za prošlu godinu.

Iz ACV su saopštili da je nadležni Kolegijum DRI danas dao pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na godišnji finansijski izvještaj Agencije i negativno na pravilnost poslovanja za prošlu godinu.

"Napominjemo da je ACV prošle godine bila u specifičnoj situaciji, s obzirom na to da u jednom periodu nije imala direktora, a potom je institucija bila u stanju sa vršiocem dužnosti direktora", rekli su iz Agencije.

Aktuelno rukovodstvo Agencije imalo je, kako su kazali njeni predstavnici, otvorenu, konstruktivnu i djelotvornu saradnju sa DRI.

Iz ACV su dodali da je DRI na završnom sastanku ukazano da će određene nepravilnosti biti riješene organizacionim promjenama kroz novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, čiji je cilj upravo unaprijeđen, efikasniji i zakonit rad, isključivo u interesu te značajne institucije.

"Prije revizije DRI, menadžment i Savjet Agencije već su prepoznali da je potrebno poboljšati ili usvojiti nove procedure, kao i uskladiti poslovanje u određenim oblastima. To je rezultiralo uklanjanjem pojedinih preliminarnih nalaza DRI nakon što smo dostavili objektivne dokaze", rekli su iz ACV.

Oni su poručili da će ACV, u skladu sa instrukcijama DRI, pripremiti akcioni plan za uklanjanje uočenih nepravilnosti iz prethodnog perioda i o tome ih redovno informisati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније