Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Portal RTCG ]

10. 09. 2024. 15:55 >> 15:55
1
Čitaj mi:

RADULOVIĆ

"Luka Bar je strateško dobro Crne Gore i kapija za trgovinu"

Luka Bar ne predstavlja samo ekonomsko, već i strateško dobro Crne Gore, smatra ministar pomorstva Filip Radulović.

Radulović je na Tirana Connectivity Forumu kazao da je Luka Bar kapija za trgovinu i ključnim logističkim čvorištem za operacije NATO-a u regionu.

Povećanjem kapaciteta i bezbjednosti luke, obezbeđujemo da ona bude pouzdano sredstvo za naše saveznike i tačka otpornosti na potencijalne prijetnje”, kazao je Radulović.

Radulović je podsjetio da crnogorska mornarica aktivno učestvuje u regionalnim bezbjednosnim operacijama, kao što su zajedničke patrole i misije traganja i spasavanja, koje su od vitalnog značaja za održavanje bezbjednosti i sigurnosti voda u Jadranu.

“Posvećeni smo nastavku modernizacije naših pomorskih sposobnosti, čime pokazujemo posvećenost Crne Gore kolektivnoj bezbjednosti kao članice NATO-a”, rekao je Radulović. 

On je dodao da aktivno učešće Crne Gore u međunarodnim okvirima, kao što su Jadransko-jonska inicijativa i pomorske operacije NATO-a, naglašavaju našu posvećenost regionalnoj saradnji. 

“Vjerujemo da je koordinisan pristup, zasnovan na partnerstvu i zajedničkoj odgovornosti, ključan za rješavanje savremenih sigurnosnih izazova na Jadranu”, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, pomorska infrastruktura Crne Gore je sastavni dio sigurnosti i stabilnosti južnog Jadrana.

“Kroz kontinuirano ulaganje, modernizaciju i saradnju sa našim saveznicima, posvećeni smo održavanju bezbjednog i prosperitetnog regiona, pokazujući nepokolebljivu posvećenost Crne Gore da bude snažan i pouzdan partner u međunarodnoj bezbednosnoj arhitekturi”, zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније