Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

04. 09. 2024. 10:01 >> 10:01
2
Čitaj mi:

vukićević-zogović

Prioritet uspostavljanje graničnih prelaza između Crne Gore i Srbije

Uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza između Crne Gore i Srbije prioritet je za Ministarstvo saobraćaja, uz napomenu da će proces biti lakši za implementaciju s obzirom na ranija iskustva iz regiona, po ovom važnom pitanju, saopšteno je na sastanku potpredsjednika Vlade Miluna Zogovića i ministarke saobraćaja Maje Vukićević, na sastanku sa predstavnicima Stalnog sekretarijata Transportne zajednice. 

Na samom uvodu u sastanak Vukićević je istakla da je saradnja sa Transportnom zajednicom dobra i da je fokus i u narednom periodu stavljen na transpoziciju relevantne pravne tekovine EU i realizaciju infrastrukturnih projekata.

Prezentujući rad Transportne zajednice i njenih tijela, zamjenica direktora Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Siljanoska, je navela da je saradnja Vlade Crne Gore i Sekretarijata bila jako dobra, te je, ispred Transportne zajednice, još jednom potvrđeno da postoji visok stepen posvećenosti Sekretarijata u pravcu pružanja podrška našoj Vladi u transponiranju relevantnih zakona EU u oblasti saobraćaja, kao i u implementaciji projekata.

Vukićević je uputila rječi zahvalnosti, predstavnicima Stalnog sekretarijata, na podršći Vladi i izrazila očekivanja da će se dobra saradnja nastaviti, a posebno u dijelu infrastrukturnih projekata i u dijelu zakonodavnih reformi u Crnoj Gori.

Takođe, na sastanku je bilo riječi o procedurama za usvajanje Zakona o željeznici i Zakona o bezbijednosti željeznice i interoperabinosti, jer bi njihovo usvajanje bio signal za posvećenost reformskim procesima.

Izražavajući nadu da će reforme biti brze, Vukićević je istakla da će novi Zakon o željeznici, Zakon o bezbijednosti željeznice i srednjeročni plan za projektovanje, izgradnju, rekonstrukciju i održavanje puteva 2024-2027.godine, biti usvojeni do kraja ove godine.

Sagovornici su naglasili da je uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza između Crne Gore i Srbije prioritet za Ministarstvo saobraćaja, uz napomenu da će proces biti lakši za implementaciju s obzirom na ranija iskustva iz regiona, po ovom važnom pitanju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније