Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

22. 08. 2024. 09:45 >> 09:46
Čitaj mi:

vukićević

Završena sanacija klizišta "Jabuka"

Sanacija klizišta „Jabuka“ na regionalnom putu Murino-Bjeluha je završena i ovaj kraj konačno je dobio bezbjedan put, saopštila je ministarka saobraćaja Maja Vukićević.

Vukićević je sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Milunom Zogovićem i sa kolegama iz Uprave za saobraćaj obišla sanirano klizište "Jabuka".

"Značaj saniranja ovog klizišta ogleda se u činjenici da mještani koji gravitiraju ka ovom putnom pravcu sada imaju put koji je bezbjedan i koji je u svakom trenutku prohodan, bez bojazni da može doći do prekida saobraćaja. Ulaganja u putnu infrastrukturu na sjeveru države, gdje se pored izgradnje autoputa Bar-Boljare, u kontinuitetu radi i na razvoju, izgradnji i rekonstrukciji magistralnih i regionalnih puteva, naš su najvisočiji prioritet", navela je Vukićević. 

Kako je kazala, ove godine planirano je da se izgradi ili započne sa izgradnjom 230 km magistralnih i regionalnih puteva, od toga 120 km na sjeveru države.

Vukićević je dodala da je, pored završetka sancije klizišta „Jabuka“, na putu Murino-Bjeluha, u toku i rekonstrukcija raskrsnice na ulazu u Plav.

"U skorije vrijeme očekujemo i započinjanje realizacije projekta Unapređenje bezbjednosti saobraćaja na raskrsnici za Murino i projekta Bezbjedna zona OŠ „Petar Dedović“, čime će centar Murina dobiti značajno unapređenu i bezbjedniju putnu infrastrukturu, što će povećati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju a naročito djece kao najranjivije kategorije", kazala je ona. 

Podatak da se u narednom periodu u putnu infrastrukturu na sjeveru Crne Gore, bez autoputa i brze saobraćajnice, planira uložiti oko 130 miliona eura je, prema riječima Vukićević, više nego dovoljan dokaz da je jedan od primarnih ciljeva ove Vlade ulaganje u izgradnju saobraćajne infrastrukture na sjeveru Crne Gore.

Ona je naglasila da bez dobre saobraćajne infrastrukture nema ni privrednog razvoja, dobre turističke ponude, bolje povezanosti i pristupačnosti.

"Projekat za sanaciju klizišta izradila je kompanija Put inženjering, radove je izvela kompanija Građevinarstvo i savjetovanje, dok je nadzor vršila kompanija Projektmen iz Podgorice. Projekat je okončan mjesec ipo dana prije roka koji je ugovoren", naveo je direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović.

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović poručio je da će sanacija klizištata ,,Jabuka’’, na putu Murino-Čakor-Peć, doprinijeti kvalitetu i bezbijednosti učesnika u saobraćaju.

"A takođe, vjerujemo da će se raditi i na iznalaženju rješenja u vezi sa dugogodišnjim problemom koji imamo sa neotvaranjem graničnog prelaza na Čakoru, te se nadamo da će Vlada Crne Gore ulagati napore kako bi pomenuti granični prelaz bio otvoren'', saopštio je Canović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније