Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.L.B.

15. 08. 2024. 07:14 >> 07:14

SKUPŠTINA CRNE GORE

Odbor danas o državnoj imovini, razvojnoj banci...

Izmjene Zakona o državnoj imovini danas će biti na dnevnom redu skupštinskog Odbora za ekonomiju , finansije i budžet.

Nakon što je Vlada uložila pa povukla neke amndmane isto se dogodilo i sa predlogom Vasilija Čarapića iz PES-a, koji je predviđao da investitor koji iznajmi zemlju od države na 90 godina istu može da otuđi i preproda.

Povlačenje amandmana Čarapić je obrazložio optužbama da se protiv njega vodi medijska hajka pa odmah uložio nove, kojima se kako je naveo na mreži “Iks” dodatno precizira ono što je već pravilo, a to je da otuđenje objekta na zakupljenoj zemlji ne znači i otuđenje zemljišta ispod objekta.

Radi se, navodi on, o antikorupcijskoj mjeri kojom se štite isključivo interesi države i uvodi pravna sigurnost kada je u pitanju raspolaganje državnom imovinom.

Na dnevnom redu Odbora su i Predlog zakona o dopuni Zakona o koncesijama, o korišćenju energije iz obnovljivih izvora, o izmjenama i dopuni Zakona o energetici.

Raspravljaće se i o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima, o izmjenama Zakona o energetici, koji su podnijeli poslanici Vasilije Čarapić i Uglješa Urošević, kao i o dopuni Zakona o javnim nabavkama, koji je podnijela grupa poslanika.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o Razvojnoj banci Crne Gore, koji je podnijela grupa poslanika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније