Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.V.

19. 07. 2024. 13:38 >> 13:49
Čitaj mi:

MIKAVICA

"Drago nam je što je Vlada prihvatila naše predloge, stabilnost za preduzeća na sjeveru"

Predsjednik Unije poslodavaca Slobodan Mikavica kazao je da prvobitna predložena minimalna zarada od 700 eura nije bila prihvatljiv predlog za poslodavce i smatrali su da bi najprije ugrozila preduzeća na sjeveru.

“Uvažen je naš stav da je 700 eura previše, s druge strane nije se umanjio doprinos onoliko koliko je bilo najavljeno, već u nekoj manjoj mjeri, što je po meni dobro jer imamo veću osnovicu za oporezivanje i zahvat prema fondu”, kazao je on u Jutarnjem programu TVCG. 

Istakao je da će ovo rješenje donijeti konkurentniju radnu snagu.

“I konkurentniji smo za strane investitore koji uvijek vide uvijek bruto doprinose, a ne neto zaradu koju radnici primaju. Rješavamo probleme sive ekonomije, gdje je bilo evidentno da su plate prešle 450 eura, a na papiru su ostale tolike”, istakao je Mikavica.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније