Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J. [ Mina business ]

19. 06. 2024. 14:19 >> 14:19
1

radnici epcg željezare

Pogon za eloksiranu bravariju povratak u život fabrike

Radnici EPCG Željezare Nikšić podržavaju pokretanje pogona za proizvodnju eloksirane bravarije koji je najavio ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović.

U saopštenju, koje su radnici dostavili portalu RTNK, navodi se da je ponovno pokretanje tog pogona “pokušaj povratka života Željezari”.

“Namjerno kažemo „opet“, jer ovaj pogon je otvoren skoro prije godinu i ideja tadašnjeg izvršnog direktora je bila upravo slična. Ali najmanje je bitno ko je inicijator, bitno je da se u Željezari proizvodi nešto što će biti sigurno profitabilno i što će to biti prva državna kompanija koja se bavi tom djelatnošću”, navodi se u saopštenju.

Radnici smatraju da treba dati podršku Ministarstvu da pokuša da fabriku, koja je sistemski uništavana u prethodnom periodu, izvuče i postavi na zdrave osnove, u čemu imati podršku radnika, kao i ostalih u državi.

“Valjda nam je svima isti interes, a to je da Željezara radi”, rekli su radnici u saopštenju.

Oni su istakli i pokušaj pokretanja osnovne djelatnosti Željezare, za šta su pregovori u toku, a nadaju se najboljem ishodu “zbog radnika, Nikšića i Crne Gore”.

“Smatramo da je EPCG koja ima ogroman broj svojih objekata na kojima treba da se mijenja stolarija, isplativije da to radi njena kćerka firma, nego da se plaćaju privatnici. Takođe, da sve državne institucije treba da prvo ponude državnoj kompaniji, jer smatramo da ovim apsolutno ne udaramo na privatnike, jer tržište je veliko i svako ima pravo da odabere ko će da mu radi bilo koji posao”, dodaje se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, sigurno da Željezara neće ići na svoju štetu i da bude na gubitku, ali smatraju da danas svi treba da budu zadovoljni zbog državne kompanije koja će se baviti eloksiranom bravarijom.

Radnici su rekli da je najbolji primjer za to buduća upravna zgrada Solar gradnje gdje su oni postavili solariju.

“Mišljenja smo da ljudi koje vode državu i državne kompanije prvo treba da misle o dobrobiti državnog kapitala i imovine, pa onda sve drugo. Ovo je sigurno primjer toga, kako treba da se ophodi prema državnoj imovini, a Željezara je sigurno blago Crne Gore, koje je uništavano i urnisano u prethodnom periodu, ali i dalje čvrsto stoji na svojim temeljima, jer čelik je dovoljno jak, a možemo slobodno reći i neuništiv”, poručili su radnici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније