Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

12. 06. 2024. 22:19 >> 22:21
1
Čitaj mi:

Forum Dani privrede u Berlinu

Spajić: Njemački privrednici zainteresovani za ulaganja

Predsjednik Vlade Milojko Spajić na marginama foruma Dani privrede u Berlinu sastao se sa nekim od najvećih njemačkih privrednika i prezentovao potencijale Crne Gore.

"Turizam, kao najvažnija privredna grana, istaknut kao prilika za daleko jaču saradnju Crne Gore i Njemačke i na tome će se promptno raditi. U tom kontekstu je promocija izrazito važna, a predstavnici njemačkog TUI-ija, najveće svjetske turističke kompanije, od ponedjeljka će boraviti u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom", saopšteno je iz kabineta premijera Milojka Spajića. 

Tokom sastanka je, kako ističu, notirano još mnogo prostora za jačanje ekonomske saradnje.

„Crna Gora je prva sljedeća članica Evropske unije, koristi EURO, dio je NATO-a, ima sjajne prirodne potencijale, ali i ljudske resurse tako da ima mnogo razloga zašto je dobar izbor za dolazak kredibilnih investitora“, poručio je premijer Spajić i pojasnio da Vlada preferira dolazak kompanija, koje žele da otvore nova radna mjesta i ostanu u Crnoj Gori na duži period.

Bilo je riječi i o energetskom potencijalu, kao najboljoj šansi za ekonomski razvoj, ne samo Crne Gore već i čitavog regiona.

"Proizvodnja iz obnovljivih izvora energije uz garantovanu stabilnost i sjajan geografski položaj, idealna su šansa za Crnu Goru da se pozicionira kao važan partner zemljama EU u toj oblasti", navode u saopštenju. 

Podsjetili su da je predsjednik Vlade Milojko Spajić bio je učesnik dvodnevne konferencije „Dani privrede“ u Berlinu, na kojoj je govorio na panelu „Inovativno, održivo, kompetitivno – temelj jake ekonomije“.

Na konferenciji, koju organizuje Ekonomski savjet Hrišćansko-demokratske unije SR Njemačke (CDU), učestvovali su najviši državni zvaničnici Njemačke, čelnici najvećih njemačkih i inostranih kompanija, eminentni stručnjaci, analitičari i profesori.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније