Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

12. 06. 2024. 09:19 >> 09:19

za zamjenicu postavljena marijana zec

Martinović predsjednik Grupacije priređivača igara na sreću

Grupacija priređivača igara na sreću formirana je juče pri Odboru udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore (PKCG). Za predsjednika Grupacije izabran je Savo Martinović, finansijski direktor hotela Maestral, dok je za njegovu zamjenicu izabrana Marijana Zec, predsjednica Udruženja “Liga”.

Kako je saopšteno iz PKCG, sjednicu je do izbora predsjednika, vodio Ranko Jovović, predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva, uz podršku sekretarke Sanje Marković.

Grupacija broji 22 priređivača igara na sreću, kojima su na sjednici verifikovani mandati.

Prema njihovim riječima, Jovović je kazao da će djelokrug rada i aktivnosti Grupacije biti usmjereni na razmatranje najvažnijih izazova s kojima se oni srijeću u svom radu. U njenom fokusu biće, između ostalog definisanje predloga za strategiju razvoja ove privredne djelatnosti u Crnoj Gori, zajednički rad na utvrđivanju predloga zakona (posebno Zakona o igrama na sreću i Zakona o koncesijama) i drugih propisa kojima se reguliše priređivanje igara na sreću, kao i predlaganje aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije.

Takođe će razmatrati pitanja implementacije dobrih praksi iz drugih država, zaštite potrošača, odnosno koordinisanje mjera koje doprinose ograničavanju potencijalnih negativnih efekata ove djelatnosti na korisnike usluga (sprečavanje ili smanjenje zavisnosti i sl.).

Podsticaće, dodaju, integracije sa drugim privrednim djelatnostima, posebno sa turizmom i ugostiteljstvom, kao i izmjenu generalizovane negativne percepcije ove djelatnosti kod javnosti i institucionalnih donosioca odluka. Suzbijaće biznis barijere (kod zapošljavanja, avio dostupnosti lokalnog tržišta, normativne nekompletnosti…), podizati nivo informisanosti o promjenama i trendovima u ovoj branši, zajednički nastupati kod trećih strana…

Predsjednik Martinović je ocijenio da ova privredna djelatnost zaslužuje ovakvu vrstu organizovanja i zahvalio Privrednoj komori što je podržala formiranje Grupacije.

"Mogu da vam obećam da ću dati sve od sebe da svi članovi Grupacije na najbolji mogući način artikulišu interese kako bismo ih prezentovali donosiocima odluka ali i promijenili negativnu percepciju javnosti o ovoj privrednoj djelatnosti", kazao je Martinović.

Najavio je kreiranje programa rada Grupacije do 2027. godine koji sadržati prioritete njenog djelovanja, a fokus će biti na zalaganju za kreiranje strategije ove privredne djelatnosti, jer se, kako kaže, često donose ad hok rešenja koja nisu u njenom interesu.

Takođe je, dodaju, ukazao da je formirana radna grupa koja radi na pripremi nacrta novog zakona o igrama na sreću, te da se u nju mora uključiti predstavnik ove grupacije. Na predlog predsjednika, za tu dužnost je izabran Oleg Sekulović iz kompanije Vezuv, koji je ranije uključen u rad na izmjenama i dopunama ranijeg zakona..

Sekretarka OU, kao i ove grupacije Sanja Marković kazala je da će biti pripremljen dopis prema Ministarstvu finansija i tražiti da predstavnik Grupacije bude član naše grupe, kako bi se dobilo što kvalitetnije zakonsko rješenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније