Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

25. 05. 2024. 09:47 >> 10:57
3

postignut dogovor

Spajić: Trajekt Crna Gora – Italija kreće 3. jula

Trajekt Crna Gora – Italija kreće 3. jula, najavio je premijer Milojko Spajić.

On je na mreži "X" napisao da Barska plovidba sa italijanskim partnerima ponovo pokreće liniju Bar – Ankona koja će Crnu Goru još bolje povezati sa EU i zapadnom Evropom, skraćujući put turistima u oba pravca, poslovnim ljudima, kao i dijaspori.

“Rasteretićemo saobraćajnice na primorju kao i granične prelaze prema Hrvatskoj i BiH”, naveo je Spajić na mreži "X".

Iz Kabineta predsjednika Vlade Milojka Spajića saopšteno je da je postignut dogovor između kompanija "Barska plovidba" i "Adria ferries".

"Turistička sezona dobila je dodatan impuls. Crna Gora i Italija ponovo će biti povezane trajektom već tokom ove ljetnje sezone. Dogovor između kompanija 'Barska plovidba' i 'Adria ferries' je postignut, kao rezultat višemjesečnih pregovora, koji se vode posredstvom Vlade Crne Gore i uz podršku ambasadorke Italije Andreine Marsele", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Oni su naveli da se na sastanku, koji je organizovao premijer Milojko Spajić govorilo o završnim detaljima, kako bi se otpočelo strateško partnerstvo, vrlo važno za oporavak i razvoj „Barske plovidbe“ i pravu valorizaciju Luke Bar.

"'Adria ferries' je spremna da već u julu otvori liniju Ankona – Bar, za prevoz putnika i robe, što bi moglo da ima višestruki pozitivan efekat na ljetnju sezonu. U tom kontekstu je konstatovano da bi se omogućio dolazak većeg broja turista, ali i smanjile gužve u drumskom saobraćaju – dupli benefit za primorje", kazali su iz Vlade.

Tokom sastanka sa predstavnicima dvije kompanije, je bilo riječi o tehničkim stvarima, a istaknuto je da je neophodno uraditi određene korekcije na pristaništu, kako bi se mogli iskoristiti puni kapaciteti feribrota AF Mia, koji „Adria ferries“ namjerava da koristi za ovu liniju.

"U tom smislu je apostrofirano potencijalno korišćenje pristaništa u Port of Adria, kao trenutnom rješenju". kazali su iz Vlade.

Plan je da linija funkcioniše tokom čitave godine, a da u najskorijem roku i Barska plovidba stvori kapacitete da saobraća na ovoj liniji, od koje će, kako su kazali iz Vlade, grad Bar i Crna Gora imati višestruku korist.

"Utvrđeni su dalji koraci, kako bi se efikasno završio proces i stvorili uslovi da Bar već u julu dočeka prve goste, koji iz Italije dolaze trajektom", zaključuje se u saopštenju iz kabineta predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније