Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

24. 05. 2024. 15:31 >> 15:32
Čitaj mi:

spajić-đurašković

Uskoro kreće projekat izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja

Vlada Crne Gore i Prijestonica pokrenuće projekat izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja i to u najskorijem roku, poruka je sa sastanka premijera Milojka Spajića i gradonačelnika Nikole Đuraškovića.

Predsjednik Vlade je istakao da je to jako dobar projekat koji će imati punu podršku Vlade Crne Gore i da će sredstva za izgradnju biti opredijeljena iz Kapitalnog budžeta.

Konstatovano je da se rade tri studije neophodne da bi se projekat kandidovao za finansiranje, a da bi već u junu mogli biti stvoreni uslovi da se sredstva za žičaru predvide iz budžeta.

Tokom sastanka je naglašeno da je ovo najvažnija investicija u ovom momentu za Cetinje i da je realno očekivati da bi radovi mogli biti završeni do proslave 20 godina od obnove nezavisnosti.

Razgovarano je i o drugim velikim infrastrukturnim projektima poput izgradnje nove sportske dvorane, ali i rekonstrukciji vodovodne mreže, što je pitanje koje muči građane Cetinja decenijama.

Bilo je riječi i o interesovanju stranih investitora i mogućnosti da konačno bude na pravi način valorizovan prostor Gornjeg Oboda.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније