Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.L.B.

06. 02. 2024. 14:47 >> 14:49
Čitaj mi:

SPAJIĆ SA PRIVREDNICIMA

Mnogo prostora za saradnju sa francuskim kompanijama

U Crnoj Gori postoje brojne pogodnosti za strane investicije, a biznis ambijent će se dodatno razvijati kroz pokrenute reforme, saopšteno je iz Vlade, nakon što se premijer Milojko Spajić sastao se sa predstavnicima MEDEF-a, tokom radne posjete Francuskoj.

Kako je saopšteno iz Vlade premijer je tokom sastanka, kom su prisustvovali zvaničnici brojnih ministarstava i francuskih kompanija, iskazao intenciju 44. Vlade da transformiše i diversifikuje ekonomiju, zbog čega je potrebna saradnja sa najuspješnijim kompanijama, što članice MEDEF-a sigurno jesu.

“Razvoj bilateralnih odnosa između Crne Gore i Francuske biće baziran na četiri stuba definisana u krovnom strateškom dokumentu, o kom je premijer Spajić razgovarao juče sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom”, saopšteno je iz Vlade.

Zato je, kako navode, današnji razgovor sa čelnicima najuspješnijih francuskih kompanija, nastavak jačanja veza između dvije zemlje, a zajednička je poruka da postoji mnogo prostora za saradnju.

“Bilo je riječi o potrebi dodatne promocije crnogorskih investicionih, turističkih i drugih ekonomskih potencijala u Francuskoj, a u tom kontekstu upućen je poziv čelnicima kompanija i institucija da posjete Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Takođe je, kako se navodi, razgovarano o konkretnim infrastrukturnim projektima, koji bi trebalo da omoguće znatno brži, ravnomjeran i održiv razvoj Crne Gore.

“U fokusu razgovora bili su i turizam, hotelijerstvo, ekonomija, biznis, sajber bezbjednost. Konstatovano je da postoje brojne pogodnosti za strane investicije, a biznis ambijent u Crnoj Gori će se dodatno razvijati kroz pokrenute reforme”, saopšteno je iz Vlade.

Istaknuto je i prisustvo više francuskih kompanija u uspješnim projektima u Crnoj Gori, a iz MEDEF-a je predložen nastavak razgovora kroz provezivanje sa Privrednom komorom Crne Gor i lokalnim kompanijama.

MEDEF je najveća i najznačajnija francuska biznis asocijacija koja okuplja 7100 kompanija i 85 poslovnih savjeta!

MEDEF aktivnosti sprovodi u preko 120 zemalja, a partneri su im između ostalih i Svjetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj, kao i AFD i Proparco.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније