Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

01. 11. 2023. 13:08 >> 13:07

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANjE

Raspisan konkurs za dodjelu UPCG nagrada za DOP 2023

Unija poslodavaca (UPCG) je raspisala konkurs za dodjelu godišnjih nagrada u oblasti društveno odgovornog poslovanja (DOP), pod nazivom UPCG nagrade za DOP 2023.

Konkurs je otvoren do 20. novembra, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti odnosno mikro, mala, srednja i velika preduzeća, koji su registrovani u Crnoj Gori.

Dodjela UPCG nagrada za DOP 2023 je aktivnost koju UPCG realizuje od 2014. godine, u cilju promocije dobrih primjera društveno-odgovorne prakse, kao i preduzeća koja takvu praksu primjenju.

Prema propozicijama konkursa, nagrade se dodjeljuju za uspješnu praksu DOP-a u oblastima briga za zaposlene, životnu sredinu i zajednicu.

“Zainteresovana preduzeća mogu aplicirati kako za navedene, tako i za glavnu, to jest veliku nagradu, koja se uručuje preduzeću koji je principe DOP-a inkorporirao po sve tri oblasti”, navodi se u saopštenju.

Na konkurs je moguće prijaviti maksimalno tri projekta, po svakoj oblasti, uz uslov da oni nijesu završeni prije 1. januara. Dodatne informacije o samom konkursu te načinu prijave, objavljene su na sajtu UPCG poslodavci.org.

“Kao i prethodnih godina, glavni kriterijumi za dodjelu nagrada UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane”, navodi se u saopštenju.

Iz UPCG su rekli da, iako se crnogorska biznis zajednica suočava sa brojnim problemima koji svakodnevno stavljaju na ispit tradicionalne postulate o konkurentnosti, održivosti i profitabilnosti, postoje kompanije koje i u takvim okolnostima pokreću inicijative kako bi principe društvene odgovornosti ugradili u redovno poslovanje.

“Svojim inovativnim rješenjima i dodatnim ulaganjima, te kompanije stvaraju nove vrijednosti i daju važan doprinos ukupnom ekonomskom, društvenom i ekološkom napretku naše zemlje”, navodi se u saopštenju.

Zato je i obaveza Unije, kao krovne i reprezentativne poslodavačke organizacije, da prepozna i podrži takva preduzeća, a zatim i pomogne da njihova odgovorna poslovna praksa i uspjesi koje ostvaruju budu još vidljiviji, te priznati od šire javnosti.

Svečana ceremonija dodjele UPCG nagrada za DOP 2023 biće održana u decembru, o čemu će javnost pravovremeno biti obaviještena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније