Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ rtcg.me ]

08. 10. 2023. 17:53 >> 17:53

"POMORSKI SAOBRAĆAJ"

"Nijesmo nelegalno poslovali, premijer obmanjuje javnost"

Povodom tvrdnji premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića iznijetih u emisiji “Okvir” na TVCG u petak reagovala je kompanija “Pomorski saobraćaj”.

"Gostujući u emisiji 'Okvir' koja je emitovana 6. oktobra 2023. godie na RTCG, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je pominjao kompaniju “Pomorski sobraćaj” u negativnom kontekstu, iznoseći notorne neistine i manipulacije u pokušaju kreiranja lažnih optužbi da je ova kompanija nelegalno poslovala, da nije prikazivala promet, da je zbog toga sankcionisana od Poreske uprave, te da je, navodno, novac nelegalno negdje odnošen. Prije svega, radi javnosti Crne Gore, odgovorno tvrdimo da se radi o neistinama i zlonamjernim konstrukcijama koje imaju samo jedan cilj - da kriminalizuju poslovanje naše kompanije, bez osnova, a iz njemu znanih razloga.

To je postao prepoznatljiv manir Dritana Abazovića ali ne bi smio biti manir premijera, jer tako unižava ugled institucije na čijem je čelu, kao i Države koju predstavlja. Podsjećamo premijera u tehničkom mandatu da kompanija Pomorski saobraćaj nikada nije kažnjena od Poreske uprave ni za neki benigniji prekršaj, a kamoli za prekršaj koji odlazeći premijer pokušava da nam stavi na teret. O tome, možda, najbolje svjedoče pravosnažne sudske presude. Dakle, od svega što je adresirano na račun kompanije Pomorski saobraćaj u emisiji 'Okvir', tačno je to da je bilo pokušaja Poreske uprave da nas uhvate u prekršaju, ali neuspješnih. Za vrijeme našeg upravlanja trajektnom linijom, imali smo pet velikih paket kontrola Poreske uprave i to

prva 2010. godine – obuhvaćen period 2006-2010.

druga 2014 - obuhvaćen period 2010-2014.

treća2017 - obuhvaćen period 2014-2017.

četvrta 2021 - obuhvaćen period 2017-2021.

peta 2023 - obuhvaćen period 2021-2023.

Poslednja od pomenutih kontrola bila je u martu 2023. godine, nakon što smo prestali da obavljamo trajektnu djelatnost. Od 2006. do 2023 godine, u konstantnim, a nerijetko i orkestriranim kontrolama PU, nijesu utvrđene bilo kakve nepravilnosti u poslovanju preduzeća. Sa ponosom ističemo da kompanija nema neplaćene poreske obaveze zbog čega se nalazi na Bijeloj listi poreskih obveznika. Dok god je ovako, dok su činjenice i argumenti na našoj strani i javnost to zna, Dritan je slobodan da priča što mu volja, premijeru to ne priliči. Što se tiče gotovinskih pazara koje premijer pominje, kompanija je potpuno legalno, shodno zakonskim propisima svakodnevno iste polagala na tekuće račune kod poslovnih banaka o čemu mogu posvjedočiti izvodi sa poslovnih računa, ne samo kod nas nego i kod banaka sa kojima poslujemo, kao i brojni časni službenici ove kompanije koji su za te poslove bili zaduženi. Znaju svi građani Crne Gore da se trajektne usluge nijesu mogle koristiti bez izdatog računa i samim tim evidentiranog prometa, pa predstavlja veliko razočarenje i brigu kada ovakve neistine i zlonamjerne manipulacije dolaze od samog premijera. I za sami kraj, ko god ima i malo ekonomskog znanja, svjestan je da je neozbiljno posmatrati poslovni rezultat bilo koje kompanije za samo četiri mjeseca pogotovo za biznis kojem ta četiri mjeseca predstavljaju najplodonosniji period u godini. Sa zanimanjem očekujemo da vidimo kako će izgledati završni godišnji finansijski iskaz novog operatera", saopštili su iz DOO "Pomorski saobraćaj".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније