Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ M.R. ]

20. 07. 2023. 09:23 >> 11:58

ŠTRAJK BIVŠIH ZAPOSLENIH U SOLAR GRADNjI

"Otpustili one koji su radili profesionalno, razgovor sa Milutinom Đukanovićem odredio našu sudbinu"

Dio zaposlenih Solar gradnje jutros u osam sati štrajkovao je ispred upravne zgrade EPCG u Nikšiću.

Bivši električar Solar gradnje Milorad Đukanović kojem nije produžen ugovor na današnjem protestu kazao je da se njih dvadesetak ranije obratilo menadžmentu kompanije interesujući se za budućnost firme i zaposlenih. Odgovor, kaže, nijesu dobili pa su se obratili predsjedniku Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutinu Đukanoviću.

"Razgovor je protekao u naelektrisanoj atmosferi i vjerovatno se predsjedniku Borda EPCG nije dopalo što za sagovornike ima radnike koji imaju svoj stav i koji smiju da kažu istinu", kazao je Đukanović koji smatra da je taj razgovor odredio njihovu budućnost u firmi.

"Opravdanje ljudi koji su odlučili o našoj budućnosti u Solaru je sprovođenje sanacionog plana o smanjenju broja zaposlenih u firmi. Mi se pitamo da li je regularno da se otpuste električari koji su deficitarni i zbog toga kasni završetak dobrog broja objekata. Da li je sanacioni plan da otpuštaš ljude koji su od prvog dana radili profesionalno", kazao je Đukanović koji tvrdi da je razlog otpuštanja petorice električara druge prirode koji nadležni ne mogu ili ne smiju da im saopšte. Tvrdi i da su otpušteni među boljim radnicima.

Đukanović je kazao i da današnjem protestu ne prisustvuju zaposleni koji podržavaju štrajk jer im se, kako je kazao, prijeti otkazima. 

Planirali su, kazao je Đukanović, da danas počnu štrajk ispred uprave EPCG, ali s obzirom da nisu dobili najavljenu podršku od ostalih kolega koji su im pomoć u borbi za radnička prava obećali i to i potpisali, odustali su od toga.

Prema riječima bivšeg radnika Solara ugovori nijesu produženi šestorici električara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније