Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

09. 06. 2023. 12:04 >> 12:18

BULAJIĆ NA KONFERENCIJI U TOKIJU

Za Crnu Goru važna podrška Svjetske carinske organizacije

Fokusu menadžmenta Uprave prihoda i carina Crne Gore biće na afirmisanju novih i naprednih rješenja koja će pratiti kontekst ubrzanog tehnološkog razvoja i vremena u kojem ćemo svi živjeti i raditi, poručio je direktor te institucije Vladimir Bulajić.

Bulajić i generalni sekretar Svjetske carinske organizacije (SCO) Kunio Mikurija razgovarali su na marginama globalne Konferencije o izazovima i mogućnostima za prekograničnu e-trgovinu kroz carinsku i poštansku saradnju, koja je održana ove sedmice u Tokiju.

Kako je saopšteno iz UPC generalni sekretar Mikurija je istakao da je Jugoistočna Evropa u fokusu interesovanja SCO, sa posebnim akcentom na Zapadni Balkan i da je veoma otvoren za posjetu Crnoj Gori u bliskoj budućnosti.

U razgovoru sa generalnim sekretarom, direktor Bulajić je ukazao na značaj saradnje sa SCO i odlučnost menadžmenta UPC ka daljem razvoju uprave u pravcu stvaranja funkcionalne, u potpunosti profesionalne, digitalizovane i transparentne administracije koja prati smjernice SCO.

„U narednom periodu, oslonac će biti na digitalnim i zelenim rješenjima, institucionalnoj saradnji na nacionalnom nivou, kao i međunarodnoj saradnji sa partnerima. U tom pravcu, okvir standarda SCO i aktivnosti njegovih radnih tijela su od ključnog značaja i planiramo da preuzmemo aktivniju ulogu. Paralelno sa tim, nastavićemo da jačamo saradnju sa međunarodnim partnerima i obezbjeđujemo donatorsku podršku, u cilju jačanja fiskalnog, zaštitnog i bezbjednosnog aspekta i unapređenja ambijenta za legalnu trgovinu", naglasio je Bulajić.

Takođe, prvi čovjek UPC je imao i više bilateralnih susreta sa predstavnicima drugih međunarodnih institucija i predstavnika država članica WCO i UPU, koje su učestvovale na Konferenciji.

Kako je saopšteno ovo je bila prilika i za razgovor sa zamjenikom generalnog direktora Svjetskog poštanskog saveza (UPU) Marjanom Osvaldom, o temama iz oblasti carinsko - poštanske saradnje.

“Ta tema je i u fokusu projekta koji UPC realizuje u saradnji sa Poštom Crne Gore, pod pokroviteljstvom i uz podršku Njemačke razvojne agencije - GIZ, koja je logistički i finansijski podržala učešće crnogorske delegacije na Konferenciji”, navodi se u saopštenju.

Globalna Konferencija na visokom nivou o izazovima i mogućnostima za prekograničnu e-trgovinu kroz carinsku i poštansku saradnju održana je prve sedmice juna u Tokiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније