Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

K. J.

30. 03. 2023. 15:20 >> 15:20

PRIVREDNA KOMORA

U Skoplju uručene nagrade za naše najbolje kompanije

Čak tri kompanije iz Crne Gore dobile su nagradu Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana koje su uručene u Skoplju, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

"Dobitnici nagrada ZB6 KIF-a su Mega International u kategoriji “Najveći rast izvoza u region u 2022.godini”, kompanija Logate u kategoriji “Digitalni šampion u ZB6” i kompanija NEST Coworking u kategoriji “Šampion u zaštiti životne sredine u ZB6”", navodi se u saopštenju Privredne komore Crne Gore.
 
Predsjednica PK Nina Drakić, boravila je u službenoj posjeti Skoplju, koje je okupilo predsjednike privrednih komora iz zemalja Zapadnog Balkana.

Na panelu koji je bio posvećen netarifnim barijerama i unapređenju kapitala radne snage, koji je održan tokom drugog radnog dana, Drakić je iskoristila priliku da pozove na otklanjanje barijera u plasiranju poljoprivrednih i drugih prehrambenih proizvoda, koji se proizvode u Crnoj Gori, a plasman je namijenjen prije svega zemljama regiona, a onda i šire.

"Prilagođavanje carinskih politika i usvajanje standarda EU u dijelu regulative u oblasti kontrole roba koje se uvoze-izvoze, treba da odgovori potrebama realne ekonomije i ekonomske saradnje unutar regiona" zaključila je Drakić.

Tokom dvodnevne posjete održana je 25. sjednica Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, na kojoj je između ostalog donijeta odluka o održavanju osnivačke skupštine budućeg udruženja koje će se baviti ekonomskom saradnjom i integracijom, sa sjedištem u Podgorici.

Upravi odbor Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana podnio je inicijativu prema nadležnim tijelima EU, da se produži period važenja viza vozačima koji su važna karika u poslovima transporta i povezivanja kako u zemljama EU, tako i u regionu Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније