Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М.

21. 02. 2023. 16:30 >> 16:32

ĐUKANOVIĆ SA SLOVENAČKIM INVESTITORIMA

Interes veće investicije i otvaranje novih radnih mjesta u Crnoj Gori

Postoji obostrani interes za dalje jačanje poslovne saradnje Crne Gore i Slovenije, povećanje investicija i otvaranje novih radnih mjesta u Crnoj Gori, zaključeno je na sastanku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa direktorima i članovima uprave preduzeća iz ove Slovenije koji rade u našoj državi.

Obostrano je konstatovano da između Slovenije i Crne Gore postoji otvorena, prijateljska i stabilna politička saradnja i veoma duga i uspješna privredna saradnja.

"Neke od najvećih i najpoznatijih slovenačkih firmi posluju u Crnoj Gori u oblasti finansija, osiguranja, logistike, energetike, dok Slovenački poslovni klub u Crnoj Gori radi više od 15 godina", kazali su iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Đukanović je na sastanku, kom su prisustvovali i ambasador Slovenije Gregor Presker i počasni konzul Crne Gore u Sloveniji Vojislav Kovač, istakao da se u brojnim susretima sa privrednicima i predstavnicima privrednih udruženja zalaže za uključivanje predstavnika crnogorske privrede u asocijacije koje se zalažu za tržišnu, inkluzivnu i zelenu ekonomiju.

"Poruke privrednika razumio je na način da je Crna Gora izgubila konkurentsku prednost i da se ovom pitanju sistemski treba posvetiti u narednom periodu", poručuju u saopštenju.

Ukazao je na značaj usvajanja evropskih vrijednosti za cijeli region, jačanja međusobne ekonomske saradnje i podizanja poslovnih standarda.

"Na zahtjev privrednika osvrnuo se i na politička dešavanja u Crnoj Gori, i istakao značaj političke stabilnosti za investicije i brži ekonomski razvoj", kazali su iz Đukanovićevog Kabineta.

Predstavnici slovenačkih firmi upoznali su Đukanovića sa poslovnim planovima, ali i poteškoćama sa kojima se susreću u poslovanju.

"Predstavnici Instituta za strateška rješenja upoznali su Predsjednika Đukanovića sa rezultatima poslednjih istraživanja koja se odnose na dinamiku oporavka privrede zemalja regiona", ističe se u saopštenju.

Zaključeno je da njegovanje i dalje jačanje političkih i privrednih veza dvije zemlje doprinosi bržoj dinamici približavanja Crne Gore Evropskoj uniji, te da postoji veliki prostor za podjelu iskustava i najavljeni slični susreti u narednom periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније