Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Анка Перовић Радовић, Радио Црне Горе

06. 02. 2023. 13:05   >>  12:59

BIVŠI RADNICI ŽELjEZARE

Odustali od protesta, počinju pregovori sa EPCG

Bivši radnici nikšićke Željezare odustali su od, za sjutra najavljenog okupljanja ispred upravne zgrade Elektroprivrede, jer su počeli razgovori sa upravom kompanije o rješavanju njihovog statusa, za koji se protestom bore već devet mjeseci.

Najava bivših željezaraca da će protest sa krova fabrike sjutra preseliti ispred upravne zgrade Elektroprivrede Crne Gore, za rezultat je imala početak razgovora sa predstavnicima te kompanije, koja je kupila imovinu Željezare od turske Tosjali grupe.

Predstavnik radnika Ivan Vujović, za Radio Crne Gore kaže da je novi sastanak zakazan za danas poslije podne, kada očekuju konkretnije odgovore o početku proizvodnje i broju angažovanih radnika.

"Još nije izdefinisan broj radnika, mi imamo naše stavove, Elektroprivreda njihove i iskreno se nadamo da ćemo doći do nekog usaglašenog broja, koji je za nas zadovoljavajući. Naši stavovi su da se primi što veći broj radnika, ali vidjećemo do koje granice je EPCG spremna da nam učini ustupke. Naravno, nećemo ni mi biti izričiti, jer ako se dogovaramo i pregovaramo, možemo svi da popustimo u našim zahtjevima kako bi se došlo do rješenja. Iskreno se nadam da ćemo se danas dogovoriti o dinamici zapošljavanja i svemu ostalom", ističe Vujović.

Podsjeća da su bivši radnici odlučni da se sa krova fabrike, jedino mogu vratiti u proizvodne pogone i tako prekinuti protest, koji su započeli 2. juna prošle godine, kada je tadašnja uprava Toš čelika najavila zatvaranje fabrike i otpuštanje 229 metalurga.

Prije desetak dana spriječili su bivšeg vlasnika da iznese alate i rezervne dijelove, nepohodne za rad pogona, gdje će se, kako je planirano, raditi konstrukcije i podkonstrukcije. Kako bi se problem riješio u Elektroprivredi su pokazali spremnost da od bivšeg vlasnika otkupe sporni materijal.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније