Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Милорад Филиповић [ Radio Crne Gore ]

04. 02. 2023. 10:00 >> 10:42

SINDIKAT PORTO ADRIE

"Ugovor je već prekršen, procedura raskida jednostavna"

Samostalni sindikat radnika u pomorskom brodarstvu i transportu Crne Gore, kako je za Radio Crne Gore izjavio predsjednik te asocijacije, Agim Mila, podržava namjeru Vlade da Port of Adria ponovo bude dio Luke Bar, ali nijesu saglasni da država otkupi akcije i preuzme dug od 30 miliona eur. To je dug koji je nagomilao od početka privatizacije 2014. godine turski investitor.

Poručuju da se ugovor o privatizaciji, zbog kršenja klauzule o primjeni kolektivnog ugovora, mora raskinuti.

"Vlada je obavezna da pristupi raskidu ugovora jer investitor nije ispoštovao ugovornu obavezu, a to je primjena kolektivnog ugovora u Adriji", kazao je Mila i dodaoo da podržavaju namjeru Vlade da vrati od svoje okrilje Adriu, ali ne na način na koji to Vlada namjerava.

Premijer Dritan Abazović je ove sedmice u Baru izjavio je da bi eventualni raskig privatizacionog ugovora na 10 i više godina usporio proces integracije Port of Adrie i Luke Bar.

Agim Mila ističe da je postupak raskida ugovora veoma jednostavan.

"Za raskid je dovoljna samo revizija revizorske kuće, da se utvrdi da ugovorna obaveza nije izvršena i onda je procedura raskida sama po sebi kratka", kazao je Mila.

Samostalni sindikata radnika u pomorskom brodarstvu i transportu Crne Gore u stavu da je neophodno raskinuti ugovor o privatizaciji bivših Kontejnerskih terminala Luke Bar, podržava Evropska transportna federacija (ETF).

ETF je tim povodom sredinom januara uputio pismo Vladi Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније