Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

31. 01. 2023. 14:20   >>  14:35 5

ABAZOVIĆ U ULCINjU

"Kandidati zanimljivi, neke bih volio na mjestu predsjednika"

Premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, saopštio je da je najvažnije da dobijemo novog, građanskog i evropskog predsjednika. Samim tim, kako kaže predsjednik Vlade, svi ćemo biti na dobitku. Ocijenio je da su dosadašnji kandidati zanimljivi i da među njima postoje ljudi koje bi volio da vidi na mjestu predsjednika.

"Naša centralna preokupacija je rad Vlade, ali ne potcjenjujemo predsjedničke izbore. Najvažnije da dobijemo novog, građanskog i evropskom predsjednika. Samim tim, svi ćemo biti na dobitku", kazao je Abazović u Ulcinju.

Kazao je i da je sjutra "Dan D" u vezi Ustavnog suda.

"Najvažnije je da dobijemo četiri kredibilna člana. Apel vlade je od početka da se to davno trebalo uraditi. Neka građani sami prosude kome je bilo u interesu da bude blokada", istakao je Abazović.

Dodao je i da ne vidi razlog da se ne izabere svo četvoro sudija.

"Moramo da budemo svjesni činjenice da ako DPS misli da će kandidat manjisnkih naroda biti njihov kandidat, onda im pogrešna računica", rekao je premijer.

"Otvara se drugačija perspektiva u Ulcinju" 

Abazović je danas sa delegacijom Vlade obišao lokaciju nekadašnjeg hotela Galeb, gdje je planirana izgradnja novog hotela sa pet zvjezdica, kao i hotel Jadran i hotel Mediteran. Saopštio je dinamiku projekata i poručio da razumije da postoji skepticizam, ali da u Vladi pokušavaju da "izađu iz pravnih zavrzlama".

"Dok bude ove Vlade, nema više nikoga ko može ove stvari da zamrsi", naglasio je Abazović.

Istakao je da je netačna informacija da će se na lokaciji nekadašnjeg hotela Galeb graditi stanovi.

"Ogroman napor sam uložio da ovaj lokalitet promijeni vlastika, do kraja godine biće završene adminsitrativne stvari", rekao je Abazović.

Naveo je i da je pri kraju potpisivanje aneksa ugovora za hotel Jadran, sa pet zvjeznica

"Na korak smo da i taj problem riješimo", poručio je.

Za hotel Medtareran, kako je rekao, investicioni ciklus teče brže od planiranog.

"Vile će biti spremne za ovu sezonu. Ni tu nije kraj, gradiće se novi Otrant, imaće druge sadržaje. Taj projekat očekujem da ćemo predstaviti u narednih 15-20-30 dana. Time se otvara drugačija perspektiva", rekao je Abazović u Ulcinju.

Naglasio je da će samo od ova tri hotela otvoriti hiljadu radnih mjesta.

Kada je riječ o Morskom dobru, premijer je kazao da se otvara međunarodni konkurs za uređenje Male plaže i tunel koji će je povezati sa Limanom.

"To bi trebalo da promijeni lice Ulcinja. Moj će apel biti da se iz cijelog svijeta prijave investitori....", naveo je, između ostalog.

Za novi stadion u Ulcinju, dodao je, konkurs traje još 30 dana.

U delegaciji Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, ministark ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka i ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević

Delegacija se sastala sa predsjednikom Opštine Ulcinj Omerom Bajraktarijem i njegovim saradnicima, a u fokusu su bili brojni razvojni projekti koji se tiču najjužnije crnogorske opštine.

Premijer, predsjednik opštine i ministar zdravlja, zajedno sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukom Nikovićem posjetili su Dom zdravlja, Hitnu pomoć i Porodilište u Ulcinju.

Sa predsjednikom UO JP Morsko Dobro, Blažom Rađenovićem i predsjednikom opštine Ulcinj, premijer i ministri su posjetili Veliku skelu, pristanište u Starom gradu, čije se uređenje planira u narednom periodu.

Predsjednik Vlade, ministri i rukovodstvo Opštine obići će lokaciju nekadašnjeg hotela Galeb, gdje je planirana izgradnja novog hotela sa pet zvjezdica, kao i hotel Jadran i hotel Mediteran, koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Abazović, ministri i predsjednik Opštine, zajedno sa direktorom Fonda za zaštitu životne sredine Draškom Boljevićem i direktorom Agencije za zaštitu životne sredine Milanom Gazdićem, posjetili su Port Milenu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније