Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М.

16. 01. 2023. 10:17 >> 10:17
3

MAKRID NAJAVIO

Voda u Podgorici jeftinija od 1. januara

Građani Podgorice će od 1. januara plaćati jeftinije račune za vodu, kazao je direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid.

"Najznačajnije pojeftinjenje će biti kada je u pitanju vodosnadbijanvanje, odnosno varjabilni dio, onaj koji zavisi isključivo od potrošnje, kubikaže, takođe ćemo imati smanjenje fiksnog dijela. Fiksni dio će biti smanjen 10 odsto, a možda i malo više 12 odsto, dok će varjabilni dio biti smanjen 5,7 procenata", istakao je Makrid za TVCG u emisiji Dobro jutro Crna Goro.

Ističe da se od 1. januara, odnosno sa februarskim računima, primjenjuje novi cjenovnik.

On je objasnio da će, na primjer, račun od 5 eura biti smanjen za 5 do 7 odsto, a to je od 25 do 35 centi manje.

"S obzirom na to da govorimo o cifri od 5 eura, koja nije pretjerano velika, možemo očekivati 5 do 7 odsto, a to je od 25 do 35 centi", istakao je Makrid.

Naglasio je da građani Podgorice dosta redovno plaćaju račune za vodu, a  najredovnije platiše su penzioneri i osjetljive grupe.

"Imamo dobar odaziv kada je u pitanju elektronsko plaćanje, imamo skoro 16 hiljada računa koji se dijele elektronski, tako da imamo dosta solidnu disciplnu", poručio je Makrid.

Podsjetio je da se projekat Odvođenje pročišćavanje otpadnih voda Glavnog grada Podgorice realizuje u dvije faze. Izgradnja sekundarne kanalizacione mreže radi se na Koniku, aktuelni su i radovi na rezervoaru grada u Lješanskoj nahiji, kao i mnogi drugi.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније