Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Gojko Jovanović, Radio Crne Gore ]

04. 12. 2022. 12:40   >>  14:33

NIMANBEGU

"Ne bi trebalo kasniti sa usvajanjem državnog budžeta"

Počelo predstavljanje Predloga Zakona o budžetu za narednu godinu poslanicima u Odborima Skupštine Crne Gore. Zamjenik predsjednika Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje poslanik Genci Nimanbegu, kaže da ove godine, za razliku od prošle, ne bi trebalo kasniti sa usvajanjem državnog budžeta.

“Prošle godine budžet je usvojen u junu, bila je izgubljena godina ne samo za poljoprivredu nego i za kapitalne investicije”, kaže Nimanbegu.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uvećali su budžet za poljoprivredu u narednoj godini na 63 miliona eura.

Poslanici bi o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za narednu godinu i odluci o zaduživanju trebalo da raspravljaju na sjednici Skupštine koja je zakazana za 12. decembar.

Predlog budžeta za narednu godinu vrijedan je 2,85 milijardi eura.

Iz Vlade su ranije saopštili da budžet predstavlja realan i održiv okvir koji će omogućiti očuvanje životnog standarda građana, postizanje održivog ekonomskog rasta i obezbjeđivanje urednog, održivog i blagovremenog finansiranja svih obaveza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније