Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

М.М.

25. 11. 2022. 15:06 >> 15:09

REAGOVANjE CEDIS-a

"Oni koji smatraju da su naše aktivnosti nezakonite neka pokrenu postupke"

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) pozvao je sve građane Crne Gore, kao i članove DPS-a, da za sve aktivnosti koje su preduzete u vrijeme novog menadžmenta CEDIS-a, a za koje pretpostavljaju da su nezakonite, bez ustezanja pokrenu postupke pred nadležnim organima.

Iz CEDIS-a su reagovali na današnje izjave poslanika DPS-a Nikole Rakočevića da će sačiniti više krivičnih prijava zbog neodgovornih radnji u CEDIS-u.

"Danas su iznijete najveće neistine od kada se DPS iz opozicionih klupa bavi CEDIS-om. Prije svega, plasirani podaci o broju zaposlenih su netačni. Takođe, tvrdnje o navodnoj ugroženosti elektrodistributivnog sistema iznijete su bez ijednog dokaza. Tužilaštvo koje se priziva u današnjem nastupu se bavi nabavkom i ugradnjom brojila, ali iz vremena kada je DPS postavljao kadrove u CEDIS-u, jer tu zaista ima posla za tužilačke organe. Vjerovatno je to i razlog za ovakve istupe DPS-a, jer ova partije neće više nikada nezakonito djelovati u ovoj kompaniji", navode u saopštenju.

CEDIS, ističu, funkcioniše u zakonskim okvirima i u teškim okolnostima globalne energetske krize uspijeva da, kao operator distributivnog sistema, obezbijedi redovno funkcionisanje i stabilno napajanje električnom energijom.

Uprkos turbulencijama na tržištu, a imajući u vidu važnost nabavke brojila za obavljanje djelatnosti Kompanije, uspjeli su, kako navode, da u okvirima koje propisuje relevantna regulativa obezbije brojila od više dobavljača, što je, kako tvrde, jedinstven slučaj od kad CEDIS postoji.

"Uvjereni smo da u Tužilaštvu ne mogu da nađu dovoljno vremena da obrade predmete koji pristižu kao plod višedecenijskih nepočinstava iz prethodnog perioda, te da imaju prečeg posla od postupanja po zlonamjernim, politikantskim i prije svega neistinitim navodima DPS-a", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније