Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

А.М.

20. 10. 2022. 08:13 >> 08:15
1

BIVŠI RADNICI MA

"Cijenimo Kneževićev pokušaj da se aktuelizuje slučaj kupovine embrajera"

Bivši radnici Montenegro airlinesa (MA) reagovali su na navode jednog od lidera DF-a Milana Kneževića, koji je juče saopštio  da bi Specijano državno tužilaštvo trebalo da ispita kupovinu dva embrajera, za šta je kompanija To Montenegro dala 21,8 miliona dolara, i kazali da se na se ukupnoj šteti morao dodati iznos "o zakupu motora od strane ToMontenegra".

"Kao prvo želimo da podsjetimo javnost i gospodina Kneževića, kako je MA u stečaju 28.02.2022. god., predao krivičnu prijavu SDT -u protiv članova bivšeg menadžmenta MA Nikole Vukelića i Ivana Petrovića, kao i protiv NN lica iz Ministarstva kapitalnih investicijua zbog štete koju su počinili prema MA raskidom ugovora sa Gecas-om iznajmljivanjem pomenutih aviona", navodi se u reagovanju.

Dodaju da su tačni Kneževićevi navodi "da je raskidom ugovora MA odnosno država oštećena za 11,2 miliona i da su pretplaćeni avioni koje je kupila Vlada Zdravka Krivokapića, ali bi se ukupnoj šteti morao dodati iznos o zakupu motora od strane ToMontenegra u periodu dužem od godinu dana".

"Jedino se nećemo složiti sa Kneževićem o revitalizaciji uloge onoga koji je potpisao raskid ugovora tj. Nikole Vukelića čija je uloga bila kao v.d izvrsnog direktora, da čuva i štiti imovinu MA prema Statutu Društva i Zakonu.
Zato ne treba da brine o Nikoli Vukeliću, obzirom da mu je za vrijeme rada u MA isplaćeno više od milion eura a sadašnja plata u ToMontenegro iznosi oko 7.000 eura mjesečno, pa je u mogućnosti da angažuje kvalitetne advokate i eventualno dokaže svoju nevinost", navodi se u reagovanju.

Bivši radnici su kazali da cijene Kneževićev pokušaj da aktuelizuje pomenuti slučaj.

"I dokumentaciju koju posjeduje proslijedi SDT-u kao sto je uradio MA u stečaju jer je, bivšim radnicima MA stalo da se utvrdi istina, procesuiraju odgovorni za ogromnu štetu, pronađu dva motora koja je zagubila Vlada Zdravka Krivokapića, a pozivamo ga da ne dozvoli da sve padne u zaborav i ispadne da su bivši radnici MA kolaterala", zaključenio je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније