Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

30. 09. 2022. 08:53 >> 08:50

EPCG

Popusti na računima za struju do kraja godine

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) odlučio je da se popust za električnu energiju za domaćinstva, koji je važio od 1. jula do 30. septembra, primjenjuje do kraja godine.

"Prema tome, i dalje će važiti popust za domaćinstva, priključena na elektrodistributivni sistem, koje snabdijeva EPCG, a koja su bez duga za utrošenu električnu energiju na kraju obračunskog perioda", navodi se u saošpštenju EPCG.

Odlukom su obuhvaćena domaćinstva, članovi Zlatnog tima, sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 KWh u visini od 13% na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga i domaćinstva sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 KWh u visini od 5% na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

"Svrha ovakve politike popusta, kao što je i ranije naznačeno, jeste podsticanje štednje. S tim u vezi, Odbor direktora EPCG koristi priliku da pozove građane da, polazeći od činjenice da se cio svijet nalazi u stanju energetske krize, racionalizuju potrošnju električne energije", saopšteno je iz EPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније