Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

19. 09. 2022. 13:23   >>  13:20

U AVGUSTU

Prosječan račun 37,9 eura, potrošnja veća skoro 1%

Domaćinstva u Crnoj Gori su u avgustu potrošila 128.760.351 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 0,92 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u julu, saopštila je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG).

Navode i kako je u odnosu na avgust 2021. potrošnja veća za 1,26 odsto.

"Prosječan avgustovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 37,91 euro. Domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,71 euro, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 70,34 eura", podaci su EPCG.

Kako ističu, čak 60,2 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 19,3 odsto potrošača.

"Račun od 50 do 100 eura dobiće 15,3 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 5,2 odsto kupaca. Avgustovske račune umanjene za iznos popusta dobiće 47,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 179.399 kupaca", istakli su iz EPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније