Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

O.Z.

26. 08. 2022. 13:31 >> 13:28
2

IZ UPC SAOPŠTILI

Dok traju sajber napadi, izdavati račune u 'offline' režimu rada

Zakonom je definisano da u slučaju sajber napada na Vladinu informatičku infrastrukturu i prekida rada fiskalnog servisa obveznik fiskalizacije izdaje račune u "offline" režimu rada, saopštila je Uprava prihoda i carina.

Crna Gora je od kasno sinoć izložena novoj seriji organizovanih sajber napada na Vladinu informatičku infrastrukturu.

"Važno je istaći da su servisi i portali UPC bili nedostupni od jutros iz razloga onemogućavanja pristupa public DNS serverima u nadležnosti MJU. Dakle, svi portali i servisi iz gov.me domena od jutros nisu dostupni iz navedenog razloga", saopšteno je iz UPC.

Kazali su da očekuju da će problem biti riješen do kraja dana.

"Što se tiče poreskih obveznika i obaveza u dijelu fiskalizacije računa, Zakonom o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga jasno je definisano da u ovom slučaju obveznik fiskalizacije izdaje račune u offline režimu rada, što podrazumijeva da kupac odnosno korisnik usluge dobija računa sa svim elementima računa izuzev JIKR koda", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, nakon uspostavljanja rada fiskalnog servisa obveznik fiskalizacije dužan je sve račune izdate u "offline" režimu naknadno da pošalje na fiskalni servis, a potrošač ima mogućnost skeniranjem QR koda da provjeri validnost fiskalizacije u svakom trenutku, te ukoliko račun nije fiskalizovan u roku od 48 sati da prijavi tu nepravilnost.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније