Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

02. 08. 2022. 15:39 >> 15:36
1

JANDREOSKI PORUČIO

"Smjena na milionitog putnika, motivi su mi jasni"

Smijenjeni izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski kaže u izjavi za medije da su mu jasni motivi njegove smjene, ali će ih kako dodaje, iz pristojnosti i striktno profesionalnih razloga, zadržati za sebe.

Jandreoski smijenjen je sa te funkcije, saopšteno je iz kompanije nakon sjednice Borda direktora. VD direktora biće pomoćnik direktora za komercijalne poslove Vladan Drašković.

“Na dan kada smo dočekali milionitog putnika i u mjesecu kada bilježimo ozbiljan rast prometa putnika i vazduhoplova i nakon godine, koliko sam proveo na mjestu izvršnog direktora, u kojoj su nam prihodi 150 odsto veći u odnosu na godinu ranije i iznose 12 miliona eura, neko je ocijenio da takav rezultat treba da kazni”, poručio je Jandreoski.

Jandreoski kaže da se odgovor sa obrazloženjem na pitanje zašto je smijenjen treba da traži na drugoj adresi.

“Meni su motivi jasni kao dan, ali te sumnje ću, iz pristojnosti i striktno profesionalnih razloga, zadržati za sebe. Lično, ne mogu reći da me je ova vijest pogodila, razočarala ili iznenadila, ali sam, znajući sve okolnosti, ipak imao profesionalno uvjerenje da ću sa kolegama nastaviti da realizujem ozbiljne planove na Aerodromima Crne Gore, a prvenstveno na polju međunarodne sertifikacije. Takođe, Crna Gora već danas hitno treba da nađe rješenje i u vezi sa predstavljanjem u evropskim i međunarodnim stručnim tijelima, da bi njene interese zastupao kvalifikovani, međunarodno prepoznati kadar”, naveo je Jandreoski.

S obzirom na to da Crnoj Gori, kako kaže, fali osoblja koje je profilisano u avio industriji, bojim se da će ovakav rasplet događaja obeshrabriti međunarodnu stručnu javnost u smislu rada i angažovanja u Crnoj Gori.

“Naravno da nije problem lično moja smjena već problem može, a nadam se da neće, da bude ugrožavanje međunarodne reputacija Crne Gore u kontekstu tretmana stručnjaka koji se biraju na međunarodnim konkursima. Uz želju da Aerodromi Crne Gore nastave uspješno poslovanje, svim kolegama i partnerima zahvaljujem na saradnji i ostajem uvjek na raspolaganju za sva stručna pitanja”, zaključio je Jandreoski.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније